Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios & CPU

Multi-processor mismatch

This is a discussion on Multi-processor mismatch within the Motherboards, Bios & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. Just as title says... I had two computers and decided to merge them. ATAs work fine, but the CPUs were


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-01-2008, 07:04 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
OS: XP SP3



Just as title says... I had two computers and decided to merge them. ATAs work fine, but the CPUs were Xeon 2.8 GHz with different frequencies so when I've tried to put both of them at the same time I get a warning message saying that only the first one will work.

The message is as follows:

***** Warning: non-matching MP Processor *****
multiprocessing-capable processors have been detected
in your system. However, both processors must be the same
model and frequency to run in multi-processing mode. Your
system will continue to boot in uni-processor mode.
Press F1 to continue, DEL to enter SETUP

My question is whether is there any way to force the faster one to slow down in order to have them both.

Their frequencies seem to be 800 and 533 MHz but I'm not sure about it since an hour ago I thought they were the same, how can I find out? (I can unplug them if necessary but haven't got time right now, also I hope there's a faster way)

IjyiH

__________________
IjyiH is offline  
Old 12-01-2008, 08:09 AM   #2
Enthusiast
 
lazareth1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Hong Kong, previously Fife in Bonnie Scotland
Posts: 1,300
OS: Vista SP1, Ultimate

My System


i think you can change it in the BIOS. have you had a look there? What have you got in there?

__________________
lazareth1 is offline  
Old 12-03-2008, 04:06 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
OS: XP SP3



Yeah, thanks... I checked every single option in the BIOS later that day and found how to change it.

Btw, I'm sorry about forgetting this thread =P
__________________
IjyiH is offline  
Old 12-08-2008, 03:06 AM   #4
Enthusiast
 
lazareth1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Hong Kong, previously Fife in Bonnie Scotland
Posts: 1,300
OS: Vista SP1, Ultimate

My System


Np. Come back anytime with any problem
__________________
lazareth1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:26 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts