Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios & CPU

Laptop turns on but shuts off immediately after

This is a discussion on Laptop turns on but shuts off immediately after within the Motherboards, Bios & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. I'm not sure if this is the right category to post this question but anyways. I have a Compaq Presario


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-06-2011, 06:32 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7


Question

I'm not sure if this is the right category to post this question but anyways.

I have a Compaq Presario CQ62 today while on it I hooked in my ipod charger to it, like I've done plenty times before, so when I hooked it up it was fine for a couple minutes then before completely shutting off it said something about do not turn off or shutdown computer because it was recovering BIOS, so after it did that it shut itself off then i turned it back on and unplugged the iPOD charger it was on for a couple minutes then it just shut off, to make this a little shorter I tried turnin it back on again and then it got to the Compaq logo screen and shut itself off immediately, I've been to other forums and did the things they suggested, such as trying to get to my BIOS page by pressing F10 but it still wouldn't let me get into that page, and now when i press the power button it comes on but shuts off a second later.!
Thank you for reading this and any advice will be greatly appreciated.

__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 07:24 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Join Date: Mar 2008
Location: Michigan
Posts: 1,107
OS: Win 7

My System


You hooked your iPod charger to your laptop, as in, you were charging your laptop with an ipod charger?

__________________
hhnq04 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 09:14 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



no as in a port to update music onto my ipod with itunes, i didn't use it as a charging method for my laptop, I had a ipod charger connected as well as my laptop charger
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 09:29 PM   #4
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

Did this BIOS update start automatically or did you initiate it?

You said you cannot enter the BIOS when you press F10?

Remove any USB accessories.
Remove the battery, remove the power cord, press and hold the power button for 30 seconds.

Replace the battery and the cord and try to boot the computer to access the BIOS.
__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 09:32 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



it started itself automatically, then turned off and i've tried that a couple of times and it still won't let me access BIOS once i press F10 it shuts off
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 09:44 PM   #6
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

Can you provide me with the full model number from the service tag on the bottom of the laptop?
__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 09:51 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



umm only thing i see is a sticker that says windows 7 but the number is 584037-001 is that the number or something else
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 09:53 PM   #8
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

No... there should be a tag on the botom... the model number should be Presario CQ62-xxxxxx
__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:11 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



oh.. well i had more numbers but the rest are faded so thats the only one i can see
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:13 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



ummm in my battery compartment it says CQ62z-200
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:25 PM   #11
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

Okay, I got it... I am going to need some time. Your BIOS may have been corrupted. For the time being, disconnect the power and the battery and let the laptop set. I will be with you soon.

GZ
__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 10:27 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



omg thank you very much i appreciate it
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 12:25 AM   #13
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

Hello again AshleyBSticks,

Here is what we are going to try...

Attached to this post is a .zip file.

This contains 6 files with extensions .bin and .rom.

You will need a USB drive (formatted FAT32)
  1. Download the .zip archive from this post.
  2. Extract the files to your desktop.
  3. Insert the empty USB drive.
  4. When the USB drive opens, put 1444.bin and 1444.rom on it.
  5. Safely eject the drive.
  6. On your Compaq, remove the battery and power.
  7. Insert the USB drive into any USB slot.
  8. Reinstall the battery and power adapter.
  9. Hold down the 'WinKey' and 'B'.
  10. While holding down both of those keys, press the power button.
  11. When the LEDs come on, let go of the buttons.

In a few seconds you should hear a beep and see the USB drive activate.
Do not touch the laptop. You may or not hear more beeping... Every couple seconds or so.
The laptop should shut down shortly after the beeping stops.

Once the laptop shuts down, remove the USB and turn the laptop on normally.

Post back if it is successful or not.
__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 09:58 AM   #14
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



alright i will try this right after i go buy a usb and i have one question will everything on my laptop be ok.?!
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 09:59 AM   #15
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

Will not affect the installed programs
__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 08:17 PM   #16
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



ok at the bottom are you talkin about the links that are in your signature.!?
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 11:21 PM   #17
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

I am sorry. I, apparently, forgot to attach the files.

There are only two files in the zip folder, I had to reduce the size of the attachment.

Follow the instructions I laid out above.

GZ
Attached Files
File Type: zip c62bios.zip (2.79 MB, 200 views)
__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 12:07 PM   #18
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



ok thank you.!
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 12:39 PM   #19
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Win7



when i let go of the two buttons it shuts down again.!
__________________
AshleyBSticks is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 02:09 PM   #20
GZ
Team Manager
- Hardware
- Microsoft Support
 
GZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 25,096
OS: Windows 8 Professional x64

My System

Send a message via AIM to GZ Send a message via Yahoo to GZ

Shuts down completely?

Hold them until you hear a beep, then let go.

__________________
Please be advised. If your thread is answered and there is no reply within 30 days the thread will be closed. If you need continued assistance after that, please PM myself or another staff member to have the thread opened. Thank you.
GZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:27 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts