Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios & CPU

Dell Dimension 9100 won't start, flashing yellow light

This is a discussion on Dell Dimension 9100 won't start, flashing yellow light within the Motherboards, Bios & CPU forums, part of the Tech Support Forum category.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-14-2011, 09:49 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
OS: XP SP3



I originally posted this in the PSU/RAM support section, but I thought I'd try it here since a working PSU didn't fix the problem.

"I have a Dimension 9100 running XP that won't turn on "normally", there is only a flashing yellow light when the computer is plugged on. After clearing the CMOS, checking cables etc., I tested the voltages on the psu with a multimeter, using a paperclip to short the green and ground, and everything was where it was supposed to be. I eventually was able to start the computer by shorting the green wire with a black one while the connector was plugged into the motherboard, this caused the computer to start up and continue running after I removed the paperclip. I restarted the computer, and it rebooted correctly. But when I shut it down, and tried to start it again with the power button, it didn’t turn on, the flashing yellow light returned. When I pressed the power button to turn it on that time, the fans and drives started for less than a second, then stopped. I tried starting it again with the paperclip but this time it went to a screen displaying information about my video card and just stayed there.

I found other people with the same problem who had said that broken USB ports in the front had caused the problem, so I replaced the front i/o panel with a new one with no results. The ports in front were broken, but the ones in back look okay visually.

I finally found the sticky on psu testing and it passed everything except this part of the continuity test: " Keeping one probe on chasis, use other probe to check the connectors non-black wires are non-zero (if a colored wire reading less than 50 suspect a problem)." Certain wires were reading 20-30 ohms, though I don't know what that means as far as the psu being good or bad goes.

I’m not with the computer right now, but here’s what I remember:
Intel Pentium 4 630 Prescott
ATI Radeon X300
675 watt Antec PSU(this original psu was replaced about 18 months ago when the fan inside started making a loud noise)

Edit: There were no diagnostic lights"

I was told flashing yellow light usually means a psu or mobo issue, does this mean it's most likely the motherboard? If so, how could the computer still start up?

__________________
Octopodes is offline  
Old 08-15-2011, 07:22 AM   #2
Team Manager - Hardware
 
Tyree's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Illinois
Posts: 51,599
OS: XP Pro-7



See this thread: Dell Dimension 9100 won't start, flashing yellow light
__________________



All PC's are not the same. Posting your PC specs will help us to assist you quicker and effectively.
Tyree is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't see the C & D drive in disk management! Please help.
Disk manager can't locate C & D drive, only DVD/CD drive. Win Explorer shows both drives are OK. I think it is possibly infected with a virus as i also encountered a few Blue Screen of Deaths (BSOD). I wanted to do a full reformat, but could not do so as i can't locate my C & D drives. The...
seanfoo2005 Resolved HJT Threads 33 03-21-2011 06:16 AM
Gateway 7405GX - yellow light - no boot
Hi all, I have a Gateway 7405GX that I bought new about 8 years ago. This morning I am having trouble with it. With the AC unplugged, there are no lights, and nothing happens when I hit the power button. When the AC is plugged in & all connections seem tight (normal), the AC indicator...
Cumberland Mike Laptop Support 1 03-05-2011 02:33 PM
Virus redirecting all of my pages.
My computer is completely screwed! First no sound now this! Almost every time I try to do something on the internet my page is getting redirected to something else! I always have to rush to click the X button to stop the page from loading. But I want a permanent fix! Please help.
TheresMoreToMe Resolved HJT Threads 26 01-26-2011 05:48 PM
REMOTE Hacker - Bank Accounts, Email, Facebook and Administration Control
Hello Tech Support Members. This is long, though it is a culmination of past (solved threads, that aren't) information all in one as well as an all around plea to the selfless experts. I am creating this final last ditch thread to help shed some light on a real enigma that has been cloaking my...
fiLmNut Virus/Trojan/Spyware Help 4 01-21-2011 06:33 AM
Need some help. Virus/malware Thanks!
:upset: Tons of popup windows saying this file is infected and that file is infected, do I want to open up my security software (and this isn't my CA security suite doing this). Even if I'm using Firefox random windows in IE will open with (******.com/porno.com/adult.com). Hardly any...
R_Willis Inactive Malware Help Topics 7 01-20-2011 10:50 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 04:48 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts