Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios & CPU

Can you install any CPU on any motherboard?

This is a discussion on Can you install any CPU on any motherboard? within the Motherboards, Bios & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. Hi guys, I just had a quick question. I am troubleshooting a computer that had an Intel Celeron processor. It


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-2008, 02:30 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
OS: Windows XP


Question

Hi guys,

I just had a quick question. I am troubleshooting a computer that had an Intel Celeron processor. It is a Compaq Presario SR1110NX. Either the motherboard or the CPU is fried. I want to troubleshoot the CPU first. So can I buy and install any CPU (AMD or Intel) on the motherboard?

Thanks for all your help in advance.

__________________
computermania is offline  
Old 05-12-2008, 04:06 PM   #2
TSF Enthusiast
 
linderman's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 25,024
OS: win 2000 pro / Win XP pro

My System

Send a message via MSN to linderman

no you cant just install any cpu on any board


motherboards are either Intel or AMD based

then you have to research which cpu socket you need

then research which cpu's are supported by your motherboard ?????


I would look at the motherboard before I chased the CPU / the cpu tends to be the toughest part in the computer system

__________________
Power Supply Selection

If you think a poor quality power supply cant make weird issues; think again!http://www.techsupportforum.com/f15/...ot-458103.html

http://www.techsupportforum.com/f15/...ml#post2598903
linderman is offline  
Old 05-12-2008, 04:45 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
OS: Windows XP



Thanks linderman...i will try a new mobo before a new CPU
__________________
computermania is offline  
Old 05-12-2008, 04:50 PM   #4
TSF Enthusiast
 
linderman's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 25,024
OS: win 2000 pro / Win XP pro

My System

Send a message via MSN to linderman

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...product=425916


here is what you can put in there

Socket 478 for Intel P4 Williamette and Northwood processors
1.4GHZ to 2.8GHz or higher



dont try the prescott cpu's as they will run at only half speed in your motherboard / look on ebay if you want to chase a cpu ??????
__________________
Power Supply Selection

If you think a poor quality power supply cant make weird issues; think again!http://www.techsupportforum.com/f15/...ot-458103.html

http://www.techsupportforum.com/f15/...ml#post2598903
linderman is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:56 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts