Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios & CPU

boot order

This is a discussion on boot order within the Motherboards, Bios & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. hope this is the correct section presario f700 new hd so there is nothing in it. i put in the


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-07-2012, 06:47 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 34
OS: vista



hope this is the correct section


presario f700

new hd so there is nothing in it.

i put in the vista disk and nothing happens just says no os found.

so i changed the boot order. so now the dvd.cd rom is at the top of the list, press f10 to save changes.
the computer restarts and goes back to the screen that says no os found.

so i restart the computer press f9 for boot order and its showing notebook hd.
so im not sure whats going on with this.

help please lol

__________________
sleepingciv is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 06:49 PM   #2
Certifiable Lazy Bum
 
sobeit's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: NEAR
Posts: 17,241
OS: win7pro/mint17


Send a message via Yahoo to sobeit

tell about the vista disk, is it a fullversion or upgrade version, is it from another computer or did it come with that computer? Is it a copy or burnt disk

__________________
the truth is a three edged sword - your truth, my truth and the real truth.
sobeit is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 06:52 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 34
OS: vista



its vista ultimate
its a real copy of it
has the 32 and 64 bit

it did not come with this comoputer
__________________
sleepingciv is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 05:42 AM   #4
Team Manager - Hardware
 
Tyree's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Illinois
Posts: 51,513
OS: XP Pro-7



Try your Vista disc in another PC to be certain it is OK.
Try another bootable disc in your PC.
__________________



All PC's are not the same. Posting your PC specs will help us to assist you quicker and effectively.
Tyree is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 01:00 PM   #5
Moderator - Networking
 
TheCyberMan's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: The Cyberverse
Posts: 6,935
OS: W8 Prox64,Windows 7 Ult 64-Bit SP1, Mac OSX 10.8.2 Mountain Lion, Android 4.1.1 Jellybean, IOS 6

My System


Was the optiarc optical disc not listed as one of the options in the F9 boot options?
__________________
TheCyberMan is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 08:18 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 34
OS: vista



I think the dvd/cd rom is bad. gonna try another drive.

the vista disk is good though
__________________
sleepingciv is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:27 AM   #7
Team Manager - Hardware
 
Tyree's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Illinois
Posts: 51,513
OS: XP Pro-7



Please post back with any results.
__________________



All PC's are not the same. Posting your PC specs will help us to assist you quicker and effectively.
Tyree is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 03:22 PM   #8
Moderator - Networking
 
TheCyberMan's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: The Cyberverse
Posts: 6,935
OS: W8 Prox64,Windows 7 Ult 64-Bit SP1, Mac OSX 10.8.2 Mountain Lion, Android 4.1.1 Jellybean, IOS 6

My System


Try a different power cable and data connector ribbon if ide or data cable if sata check for damage to pins or connectors on drive.
__________________
TheCyberMan is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 12:46 AM   #9
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 34
OS: vista



new drive on way
ill check connections such
__________________
sleepingciv is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 08:17 AM   #10
Moderator - Networking
 
TheCyberMan's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: The Cyberverse
Posts: 6,935
OS: W8 Prox64,Windows 7 Ult 64-Bit SP1, Mac OSX 10.8.2 Mountain Lion, Android 4.1.1 Jellybean, IOS 6

My System


We will await your update thanks.

__________________
TheCyberMan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] dell b110 will not boot
I loaned my dell b110 to a friend and now it will not boot. I've changed the IDE cable, HDD, cmos battery; and still will not boot. I did find that if I F12 and choose the boot utility partition, that it will boot up , but as soon as I shut down; it starts all over again. I've checked the bios...
meager Motherboards, Bios & CPU 12 04-13-2012 09:19 AM
Can't use Keyboard and touchpad after boot
I have a Windows 7 Home Premium dual-booted with Ubuntu on my HP Pavillion dv5 laptop. My keyboard works at BIOS screen, but when I boot any of the two OSes, the keyboard and touchpad stop working. Booting in safe mode doesn't work. I've tried Windows repair, but I can't even get to choose my...
Inphi Windows 7 Support, Windows Vista Support 7 04-08-2012 03:46 AM
Installed Ubuntu, can't boot Windows 7
Recently installed Ubuntu to a dynamic partition I made before installing. It was separated from the main Windows partition. Now, when I select Windows 7 from the GRUB menu, it goes about a quarter of the way through the boot animation before freezing and rebooting the computer. Help?
Cypheric Windows 7 Support, Windows Vista Support 2 04-07-2012 06:40 PM
Reboot and select proper boot device
Basically i went to turn on my computer and it seemed to take a slight longer to load up and it came up to a black screen with bold white text saying 'reboot and select proper boot device' and bla bla bla.. The first thing i tried to do was restarting my computer and trying that over and over...
jez123 Windows 7 Support, Windows Vista Support 5 04-07-2012 02:46 PM
Boot Issues
Hi, I recently removed a virus from a computer. After doing this I restarted the computer to find that Windows 7 will not boot. After it goes through POST and displays the BIOS information it simply takes me to a black screen with a flashing cursor. I CAN however get into windows using the...
38520 BSOD, App Crashes And Hangs 3 04-07-2012 01:37 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:30 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts