Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios & CPU

BIOHD-8 Compaq Error

This is a discussion on BIOHD-8 Compaq Error within the Motherboards, Bios & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. Okay so I ran the diagnostics on my Compaq presario and the HDD failed the test saying BIOHD-8 error, I


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-24-2011, 04:06 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 28
OS: Vista



Okay so I ran the diagnostics on my Compaq presario and the HDD failed the test saying BIOHD-8 error, I know this means my hard drive is failing but I don't think it is. Could it be a problem with the computer or what can I do to fix it? Is there any other programs I can use to check the drive? Sometimes when starting up the computer it just freezes at the windows 7 logo and doesn't continue to the log in screen but happens once in awhile. So if anyone has a fix to the BIOHD-8 error would be great!

__________________
Comphateu is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 04:42 PM   #2
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


You can run the hard drive manufacturer diagnostics on the drive.

Hard Drive Utilities

__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 07:47 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 28
OS: Vista



Okay thanks but where can I fund what harddrive I have?
__________________
Comphateu is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 07:50 PM   #4
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


Open Device Manager and expand Disk Drives

The model number of the hard drive should be listed.
__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 11:11 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 28
OS: Vista



Okay so I used the Wester Digital Data LifeGuard Ran the Extended Test for it, SMART status is a PASS but for the Test Result: FAIL "08-Error was detected while repairing bad sectors. So does this means I need to replace a new harddrive and if I do will this remove the problem? How long do I have before a crash, Or is there something I can do to fix it? My hard drive isn't make and huge loud noises. What are the next steps? Thank you.!
__________________
Comphateu is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 04:00 AM   #6
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


Quote:
Originally Posted by Comphateu View Post
How long do I have before a crash
No way of knowing.

I would recommend making a backup of all your data (just in case)

By chance is the hard drive under warranty?

Get a replacement hard drive.
__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 08:10 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 28
OS: Vista



I don't have much to back up except my itunes library, so is there no hope for my Hard drive?, and is there a backup program that will constantly backup a certain folders whenever it gets changed? such as adding music to my: MY MUSIC folder and whenever I add something to it, it will update on the harddrive too? and is it possible to backup the OS so that I don't have to reinstall windows on the new harddrive taking up my last install on my CD? And what is the best harddrive brand too buy? Ive head western Digital is pretty reliable..?
thanks
__________________
Comphateu is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 08:32 PM   #8
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,478
OS: win 7 32x 64x rtm



i prefer wd drives

bad sectors breed like rabbits once they start

clone the drive over

Win 7 Upgrade for XXClone | | Tech Support Forum

wd drives usually come with a cloning app which you can get from their site
__________________
dai is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2011, 07:00 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 28
OS: Vista



Well it looks like my computer crashed when trying to install some ram....Atleast I got my music out of there in time. Is it worth saving the computer is already about 5 years old pretty beaten up.
__________________
Comphateu is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2011, 07:17 PM   #10
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,478
OS: win 7 32x 64x rtm



if you only use it for email and surfing do the h/d

if you use it for more intensive purposes may be better to renew

ram should not be a problem provided it is the right ram for the computer and is seated properly

__________________
dai is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google/Browser Redirect Virus
Ok...I am a newbie but here it goes: I recently experienced browser redirecting and, after extensive research, my computer appears to be infected with the "Google Redirect Virus." Each time a select a link when searching within a browser (using Google, Yahoo, etc...), the browser redirects me to...
utblair Virus/Trojan/Spyware Help 42 07-08-2011 01:52 PM
[HELP]BSoD Error With Unknown Driver kskvhx.sys
051611-33571-01.dmp 5/16/2011 9:27:12 AM DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x000000d1 0xbea77000 0x00000002 0x00000000 0x83e30ccb kskvhx.sys kskvhx.sys+4ccb 32-bit C:\Windows\Minidump\051611-33571-01.dmp 1 15 7600 145,888 This is my minidump after a BSoD :/ I can't find the driver for...
IzFluffy BSOD, App Crashes And Hangs 5 05-18-2011 01:54 AM
Help! My mums PC is infected
Hi Everyone :wave: Just having some issues with my mums PC. Its WindowsXP with SP3 and prior to this infection had AVG Free. This morning I uninstalled the AVG and put Avira free as I believe it is much better :) I have also run scans with MBAM and the first one showed 2 malicious items...
ItsMeTaraLee Resolved HJT Threads 83 05-05-2011 12:29 AM
error from upgradation to oel 6 from oel5_6
--> Missing Dependency: libiso9660.so.5()(64bit) is needed by package xine-lib-1.1.19-2.el5.rf.x86_64 (installed) java-1.4.2-gcj-compat-devel-1.4.2.0-40jpp.115.i386 from installed has depsolving problems --> Missing Dependency: python(abi) = 2.4 is needed by package...
csayantan Linux Support 1 02-20-2011 09:04 PM
redirect to mywebface, mywebsearch, and wizard101
For the past few days, I have been getting redirected to mywebface or wizard101.com when I visit some websites, not all, but they are normal and safe websites that I visit and have always visited, but now I'm getting this redirection. I will refresh the website and it will redirect again. This only...
woodman123 Resolved HJT Threads 19 02-16-2011 09:13 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:05 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts