Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Removable Media Drives

Toshiba Canvio 1TB external hard drive

This is a discussion on Toshiba Canvio 1TB external hard drive within the Removable Media Drives forums, part of the Tech Support Forum category. When I first connected my hard drive to my computer(XP) it worked fine. When I reconnected it to get some


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-12-2011, 09:18 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
OS: XP



When I first connected my hard drive to my computer(XP) it worked fine. When I reconnected it to get some data off it the computer recognised it the light went blue on the drive. When I went to read a file it opened okay, but then locked up and disappered off explorer. Now the computer wont recognise it when its plugged in. When I tried on another laptop(Vista) I had he same problem, it will let you access it once and then just disappers.
Help????

__________________
ColinRB is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 07:25 AM   #2
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2004
Location: England, UK
Posts: 4,525
OS: Windows 7 x86 SP1



When it disappears does the PC give you the "hardware disconnected" sound?
If yes, it could be a low power issue whereby there's not enough power at the USB port to power the drive (total power to all usb ports combined is very limited as per the the usb specification).
It doesn't mean you need a more powerful PSU (that won't help), you need to buy a mains-powered external USB Hub and plug the drive into that

__________________
pip22 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 06:01 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
OS: XP



Thanks for your reply.
No it doesn't make that sound. Are these USB hubs easy to get, excuse my ignorance.
__________________
ColinRB is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2011, 03:53 PM   #4
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 28,256
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


First if this drive came with a power adapter, be sure to use it. Be sure you are using the correct power adapter for the drive as this would cause a problem. Be sure to plug the power adapter into the wall directly and not through a surge protector or Extension cord as this diminishes the power. Plug the USB cable into the Back USB port of the computer not the front (desktop) and not through Docking Station (laptop).
With the drive plugged in, go to Start/Run and type devmgmt.msc and press enter. In the Device Manager, are there any devices with yellow marks or under Universal Serial Bus Controllers is there an Unknown Device? If so, right click it and choose Uninstall. Pull the USB cable out form the computer end and restart the computer. And follow the steps above to plug it in.
A USB powered hub may work but try the things above first.
spunk.funk is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't start in recovery console-Can't run chkdsk or autochk
Hi, My problems began a couple weeks ago with a virus and I have been working on solving those problems in the Virus/Trojan/Spyware Help forums. We were making some progress however, when one of the methods failed to complete we began checking my disk for errors. We attempted to run autochk by...
gregluck Windows XP Support 7 06-07-2011 08:59 AM
Locked out of External hard drive
Hi, I recently had my dell hard drive fried and I'm obviously unable to boot it up. In the meantime, I've tried to take my external hard drive to another computer to access my files. Problem is that the hard drive was password protected on the old machine with the fried hard drive. Now, every...
Dtown Hard Drive Support 1 05-26-2011 10:21 PM
External Sata 3.5" Hard Drive Power pack keeps Blowing
I wonder if anyone can help me. I had a Lacie 301304 external hard drive (3.5" SATA) which was powered by an external power pack. For an unknown reason the hard drive ceased working (I just turned it on one time and there was no power). I assumed it must be the chasse and went online to purchase a...
Clark28 Hard Drive Support 0 04-20-2011 11:10 AM
Broken USB Port on WD 1tb External Hard Drive
Essentially when I tried to plug it in earlier today, the little usb port on the enclosure fell apart. A black piece of plastic fell out, and obviously it's non-functional now. How hard/expensive is this going to be to fix? I don't know how to solder or anything, the drive is otherwise perfect...
MrMisanthrope Removable Media Drives 1 03-14-2011 01:52 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:32 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts