Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Removable Media Drives

[SOLVED] No Bootable Devices-strike F1 To Reboot F2 For Setup

This is a discussion on [SOLVED] No Bootable Devices-strike F1 To Reboot F2 For Setup within the Removable Media Drives forums, part of the Tech Support Forum category. Hello When i switch on my computer the following message comes up: No Bootable Devices -strike F1 To Reboot F2


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-17-2011, 12:25 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



Hello
When i switch on my computer the following message comes up:
No Bootable Devices-strike F1 To Reboot F2 For Setup


It is a dell and i am trying to reinstall windows professional on to it but i can't some one please help me

__________________
computerworld is offline  
Old 11-17-2011, 12:38 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 27,131
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


Quote:
It is a dell and i am trying to reinstall windows professional on to it but i can't
It is saying that the boot device in the boot order (probably your HDD ) is not being recognized (has failed) or the boot file is corrupt. How are you trying to Reinstall Windows? If you have a Windows XP CD, put that in the Drive, press the F12 key and choose CD Rom drive as First Boot Device. Restart the computer. Or press F2 and go to Boot Order and change CD rom drive to First Boot Device. Save and Exit. Restart computer.You should get the message Press Any Key to Boot From CD follow the prompts.

spunk.funk is offline  
Old 11-18-2011, 02:54 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



when i put the win xp cd in to the drive it will not detect the cd rom so that is where my problem is. so shall i try making it on to the usb like buring the iso file on to the usb
__________________
computerworld is offline  
Old 11-18-2011, 12:24 PM   #4
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 27,131
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


Quote:
Originally Posted by spunk.funk View Post
If you have a Windows XP CD, put that in the Drive, press the F12 key and choose CD Rom drive as First Boot Device. Restart the computer. Or press F2 and go to Boot Order and change CD rom drive to First Boot Device. Save and Exit. Restart computer.You should get the message Press Any Key to Boot From CD follow the prompts.
Did you change the boot order as per the suggestions in the Quote? Have you tested your bootable XP CD on another computer to be sure that it boots?
spunk.funk is offline  
Old 11-19-2011, 01:47 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



I have tried it the windows disk on another computer and it works but i just found out i have a problem with my disk drives they do not read the data i know this because this computer is my mates and he told me this that he has a problem with the disk drives and he cannot play any DVDs or anything with a CD so i thought if i could copy the installation disk on to a usb or something and make the usb bootable but i do not know how to do that so could you please help me
thank you
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 01:54 AM   #6
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



if it is not seeing any of the drives

check the plugs are secure and have not come loose

to lose all drives at once the psu would be suspect

try running dell diagnostics

no problem entering the bios?

what are you running
video card
cpu
m/board
ram
power supply
brand
model
wattage

check the listings in the bios for voltages and temperatures and post them
__________________
dai is offline  
Old 11-19-2011, 02:04 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



no everthing is working and my mate just said that his cd/dvd drives don't work everything is fine so how can i boot off the cd
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 02:09 AM   #8
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



set cd to first boot in the bios

is the drive seen by the bios

check the plugs are secure and have not come loose

try a new data cable if the bios does not see it

if it does uninstall it from the device manager and reboot

try fixit

Your CD drive or DVD drive is missing or is not recognized by Windows or other programs
__________________
dai is offline  
Old 11-19-2011, 02:36 AM   #9
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



but you see the problen is that this:
When i switch on my computer the following message comes up:
No Bootable Devices-strike F1 To Reboot F2 For Setup

so i cannot go on to device manager so that that is why i am trying to reinstall windows but the cd/dvd drivers do not read anything and when i reinstall windows it should pick up the drivers bu before we do that how can i reinstall windows if any cd/dvd drives do not work becuase i cannot even login so please help me i want to try and get this earlier please help me
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 02:45 AM   #10
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



i read your initial post

then you posted this

[no everthing is working and my mate just said that his cd/dvd drives don't work everything is fine so how can i boot off the cd]

so go back to post 6
__________________
dai is offline  
Old 11-19-2011, 02:56 AM   #11
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7


i do not know what i preoccesor and motherboard and all that which i am usinng and i have tried doing dell diagbostics but still no answer and i have checked the cables inside and outside to see if they are not lose and they were all tight. so what shall i do now

so how can i boot from the cd
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 05:09 AM   #12
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



take the side off the case and look at the psu label for

make
model
wattge
__________________
dai is offline  
Old 11-19-2011, 05:24 AM   #13
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



the psu is a dell
model number l350p-00
the wattage is 350watts
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 07:08 AM   #14
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



here are my model and wattage number above
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 09:08 AM   #15
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



see if you can borrow a quality 550w to try in it
__________________
dai is offline  
Old 11-19-2011, 09:37 AM   #16
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



what do you mean by that if you mean to borrow another psu for 550w then i do not have one or my freinds
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 09:43 AM   #17
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



When I switch the computer on I get the following message and 2 beeps:

'No bootable device(s) selected'

'strike F1 to retry boot, F2 for set-up utility'

I then retry the boot, but get the same message appearing on screen.

It seems like there is no O/S, and I am trying to put windows xp but my mate just told me that when the computer was running perfectly he had a problem with his cd/dvd drives so how can I boot off from the cd to install windows xp pro
__________________
computerworld is offline  
Old 11-19-2011, 07:42 PM   #18
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



try the cd drive in another computer to check if it has died

d/load and run the h/drive makers diagnostic utility on the h/drive

Hard Drive Diagnostics Tools and Utilities (Storage) - TACKtech Corp.

if you cannot borrow a suitable psu the option then is to buy one from a place with a returns policy that will let you return it for a small fee if it does not fix
__________________
dai is offline  
Old 11-20-2011, 01:51 AM   #19
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
OS: WIN VISTA AND 7



i don't want to buy the psu becuase my mate just said to me that his hdd was infected by viruses and his dvd/drives don't work so could i try getting another dvd/cd drive and reinstalll windows from their becuase yesterday i kept on trieng to reboot with the disk as well and came up to the windows setup bu then it said to put in a win xp disk in to drive a when i had already put the drive in. so i restated the computer and tried it again and the same old erro message came up stricke f1 and all that so i might try getting a dvd/cd drive and i will see if i can boot of their
__________________
computerworld is offline  
Old 11-20-2011, 02:34 AM   #20
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



do you have a drive in your computer

__________________
dai is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Xp slow boot after splash screen
After the Windows Xp splash screen I get about 30 to 40 seconds of blackness (could be more) before the cursor appears. When I start in Safe Mode it takes a long time to load mup.sys but that could just be because it's the last one to load. Here's by most recent ntbtlog.txt: Service...
Sulla Windows XP Support 5 06-17-2013 10:29 AM
HP Compaq NC6230 chipset problem
hello, i have a problem with my HP compaq NC6230 notebook. i`m trying to fix it since a week, i`m going to describe what i actually did: 1 it did`nt want to work with the HDD (i think its got a very picky motherboard) and its always showed an error message "1782-disk controller failure" and...
Zs0lt Motherboards, Bios & CPU 7 07-18-2011 02:02 PM
Need some help. Virus/malware Thanks!
:upset: Tons of popup windows saying this file is infected and that file is infected, do I want to open up my security software (and this isn't my CA security suite doing this). Even if I'm using Firefox random windows in IE will open with (******.com/porno.com/adult.com). Hardly any...
R_Willis Inactive Malware Help Topics 7 01-20-2011 09:50 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:26 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts