Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Removable Media Drives

[SOLVED] CD/DVD ROM not reading discs. Please help ASAP

This is a discussion on [SOLVED] CD/DVD ROM not reading discs. Please help ASAP within the Removable Media Drives forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, My CD/DVD ROM is not reading discs after it recognizes them. Once the disc is inserted into Drive, the


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-14-2008, 05:17 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 6
OS: Windows XP SP 2



Hi,

My CD/DVD ROM is not reading discs after it recognizes them.

Once the disc is inserted into Drive, the green light flashes and the system will be busy for some time. But at the end, it displays an empty page without any details though there is loads of info saved on the disc.

Please tell me how to make my CD/DVD ROM work again...

Thanks

__________________
srisha is offline  
Old 10-14-2008, 05:54 AM   #2
TSF Enthusiast
 
BCCOMP's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 9,286
OS: Win XP SP3 / Windows 7 Beta / Open Suse

My System


Hi,
Try this first. Insert the CD into the CD-Rom. Go to My Computer and click on your CD-ROM (usually the D: drive). See if it will load what is on the CD.

If that does not work try this step;
Go to your device manager (My Computer>Properties>Hardware Tab>Device Manager)
Look for DVD/CD-ROM devices>click on the + to expand and shows your DVD/CD-Rom>
right click on the device and uninstall>reboot the computer.
XP will reload the drivers for you CD-Rom. Test it to see if it works.

If that fails then try this step:
http://support.microsoft.com/kb/314060/EN-US/

Hope this helps.
Bill

__________________
BCCOMP is offline  
Old 10-14-2008, 06:53 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 6
OS: Windows XP SP 2



Hey Bill,

Thanks for your immediate response :)

I tried both of your suggestions and I am glad that your 2nd suggestion worked for me.

Once again, thanks a lot!!!
__________________
srisha is offline  
Old 10-14-2008, 06:59 AM   #4
TSF Enthusiast
 
BCCOMP's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 9,286
OS: Win XP SP3 / Windows 7 Beta / Open Suse

My System


Glad you got it up and running.
Thanks,
Bill
__________________
BCCOMP is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:06 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts