Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Console Gaming Support

Broken 360 Ethernet Port

This is a discussion on Broken 360 Ethernet Port within the Console Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. so i know for a fact that the ethernet port in the back of my xbox is broken. i was


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-04-2009, 07:23 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
OS: XP



so i know for a fact that the ethernet port in the back of my xbox is broken.
i was wondering if there was any way to use a USB-Ethernet adapter and plug the adapter into the 360 usb port then plug my ethernet cord into the adapter????
if so are there any adapter that i should use????
also, if there is a cheaper way to make my 360 wireless, i would love to know.
if nothing works i might check to see if my warranty covers the problem. but i would like to fix it without sending my system in for a month or whatever ya know.

thanks

__________________
redsoxphil19 is offline  
Old 05-07-2009, 02:59 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 118
OS: XP



Hello redsoxphil19

From what i know there are only 2 ways to get your Xbox 360 online.

1 Is a Ethernet cabel
2 Is the Microsoft USB Wireless Dongle.

You can only connect to the internet with the USB port by using the Microsoft USB Wireless Dongle, and since you say that your Ethernet port is broken i recommend you to try the following things.

1 Try the Ethernet cabel to your PC if your PC does connect via the Cabel

- Blow out the possible dust out your Xbox 360 Ethernet port.
- Check your router Firewall settings.
- Check if your Xbox 360 network settings are correct (IP adress etc)

2 If it does not connect to your PC

-Try a other Ethernet cabel.

I would like to know
-How long do you got this problem
-Did you changed anything on your Router or Xbox?
-If your Ethernet port would be broken (Which looks very unlikely) please explain how you came to that conclusion, did you do something to it?

Edit : I just found this topic which could help you http://www.techsupportforum.com/f142/xbox360-and-non-xbox-wireless-adapter-360951.html

Stevie.

__________________
Steviee is offline  
Old 05-07-2009, 08:37 AM   #3
Registered Member
 
Van Hel Singh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 350
OS: Windows Media Centre 2005



If it is definetly broken, then just either repair it or get the wireless adapter.
__________________
Van Hel Singh is offline  
Old 05-10-2009, 10:33 AM   #4
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jan 2009
Location: Toronto Canada
Posts: 8,852
OS: Ubuntu 12 LTS; Windows 7 Home Premium 64-bit; XP SP3 32-bit; Puppy Linux 3.4.1 32-bit

My System


Try what Steviee said and if that does not work then connect your Xbox 360 to your Router, and use your PC to get into your router and open ports of Xbox Live and allow the 360 to connect.

In order to do this I will have to know what your router make and model is.
__________________
-WOLF- is offline  
Old 05-12-2009, 07:05 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
OS: XP



Quote:
Originally Posted by Steviee View Post
Hello redsoxphil19

From what i know there are only 2 ways to get your Xbox 360 online.

1 Is a Ethernet cabel
2 Is the Microsoft USB Wireless Dongle.

You can only connect to the internet with the USB port by using the Microsoft USB Wireless Dongle, and since you say that your Ethernet port is broken i recommend you to try the following things.

1 Try the Ethernet cabel to your PC if your PC does connect via the Cabel

- Blow out the possible dust out your Xbox 360 Ethernet port.
- Check your router Firewall settings.
- Check if your Xbox 360 network settings are correct (IP adress etc)

2 If it does not connect to your PC

-Try a other Ethernet cabel.

I would like to know
-How long do you got this problem
-Did you changed anything on your Router or Xbox?
-If your Ethernet port would be broken (Which looks very unlikely) please explain how you came to that conclusion, did you do something to it?

Edit : I just found this topic which could help you http://www.techsupportforum.com/f142/xbox360-and-non-xbox-wireless-adapter-360951.html

Stevie.

hello
i know for a fact the XBOX 360 ethernet port is broken. i had to unplug my ehternet chord in order to clean my room one afternoon and then about an hour after unplugging it i plugged it back in and it didnt work. so i looked inside the port and there are around 5-10 skinny metal strips of i think copper or brass the connect into the chord and they were all jumbled together and not in a nice neat row.
__________________
redsoxphil19 is offline  
Old 05-13-2009, 12:08 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 118
OS: XP



So, you did not touch your Xbox after removing the Ethernet Cable till you put it in again?

1. Does the Ethernet cable fit in the Xbox?
2. Does it Click when you put it in it?
3. Please try a other Ethernet Cable
4. Also, does the Ethernet cable you put in your xbox works on your pc? If so i guess your Ethernet port could be broken indeed. Try a other Ethernet cable on your Xbox to be sure.

Please answer all these questions and based on those answers i can help you futher. Also those Wireless 360 USB Dongles could not be that expensive anymore. I bought mine for like 85 Euro when it came out.
__________________
Steviee is offline  
Old 05-13-2009, 09:07 AM   #7
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jan 2009
Location: Toronto Canada
Posts: 8,852
OS: Ubuntu 12 LTS; Windows 7 Home Premium 64-bit; XP SP3 32-bit; Puppy Linux 3.4.1 32-bit

My System


Double check that the Ethernet cable has no damage or is not pinched
__________________
-WOLF- is offline  
Old 12-29-2009, 03:43 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
OS: Vista



Quote:
Originally Posted by redsoxphil19 View Post
hello
i know for a fact the XBOX 360 ethernet port is broken. i had to unplug my ehternet chord in order to clean my room one afternoon and then about an hour after unplugging it i plugged it back in and it didnt work. so i looked inside the port and there are around 5-10 skinny metal strips of i think copper or brass the connect into the chord and they were all jumbled together and not in a nice neat row.
I have the exact same problem, I dont have a clue what to do.

__________________
Mon_The_Biffy is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 06:43 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts