Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > File and Application Sharing

[SOLVED] Can't change 'Advanced Sharing Settings' and file sharing isn't working

This is a discussion on [SOLVED] Can't change 'Advanced Sharing Settings' and file sharing isn't working within the File and Application Sharing forums, part of the Tech Support Forum category. Hello. Iv'e shared my public files folder on the home network and everything was OK. One day all the computers


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-16-2011, 07:57 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
OS: Windows 7



Hello.
Iv'e shared my public files folder on the home network and everything was OK. One day all the computers lost the access to the folder. When I got to the setting I saw that 'Public folder sharing' option was of. I switch it back to 'On', Saving, and nothing. Getting back to this dialog box and sees it's still off (screenshot). Sometimes it's get back to 'On' byitself. and still no access to the folder. STRANGE BEHAVIOUR...
(Once I suceeeded accessing and seeing only Videos and Music folders was shown, for a moment and then... lost access).

Iv'e checked that all the services are running and they are.
I'm tried to use System restore... No luck.

Any ideas?

ADDITIONAL DETAILES:
OS: Windows 7
Network profile on thie computer: "Home network"
* I'm using Norton Internet Security firewall, eliminating the chance it's the problem, I tried disabling it and then trying to access the folders - no luck.
* All the computers connect through TP-LINK router, this computer is wired, another is wired to and the third is wireless. Niether the wired and the wireless can access this computer.

__________________
yuno01 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 09:24 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
OS: Windows 7



anybody?

__________________
yuno01 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 10:02 PM   #3
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,910
OS: Windows O/S'es



Hi yuno01,

I have moved your Thread from Microsoft Support to Networking section - File and Application Sharing.

NIS might be causing this issue. I would recommend to uninstall it completely for now. You may chose to reinstall it back after your issue has been resolved.
Please use the Norton Removal Tool: https://www-secure.symantec.com/nort...=1&pvid=f-home

An update will be appreciated.
__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2011, 02:07 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
OS: Windows 7



Thank you very much.
I will update once I resolve this.
__________________
yuno01 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2011, 01:21 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
OS: Windows 7



Hi,
I've reinstalled NIS and the problem resolved (at least for now)
thank you very much.
__________________
yuno01 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2011, 01:48 PM   #6
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,910
OS: Windows O/S'es



Quote:
Originally Posted by yuno01 View Post
Hi,
I've reinstalled NIS and the problem resolved (at least for now)
thank you very much.
That's great news yuno.
Glad that worked out well for you.

You're Welcome!

__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
winik.sys
Hi All, I have done all i can to remove all the 280 malware/adware/hijackers/spyware from our pc....i have run AVG Free, SpwareBlaster, Ccleaner and SS&D... I am down to one - winik.sys.... I have managed to get rid of Babei (i think that is what it's called) commonname...from the...
trojanbeginner Inactive Malware Help Topics 26 09-29-2011 02:03 AM
Windows7 BSOD DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
Hi, I have been trying to find out the reason for the BSOD, but to no avail. Please help. Attaching the Dump files. Thanks, Abhishek.
abhishek.ardey BSOD, App Crashes And Hangs 14 08-14-2011 03:01 AM
Laptop barely works, can't access task manager
No access to a Windows install disc or a boot CD Computer takes way too long to start. Takes way too long to restart and shut down. The internet shuts off after a couple of hours and I have to restart the computer. Pop-up keeps appearing even when a web page isn't open....
BalloonBottle Resolved HJT Threads 21 07-25-2011 02:36 PM
wuauclt.exe application error, malware?
Hi guys I get application error from "wuauclt.exe" when I startup my PC running window xp professional xp3. The error message keeps popping up and I had to close it 10+ times during startup. My PC cannot perform automatic update anymore. Here's the error message: The instruction at...
liquidosnake Resolved HJT Threads 9 04-22-2011 11:57 PM
How to disable your security applications
Note: Those which do not have the instructions for re-enabling are usually re-enabled by a reboot. Once the scans are completed, be sure to Turn On "Real-Time Scanning". Adaware 10 Free/Pro Antivirus Open Ad-aware 10 Click on "Real-time Protection" in the left panel, and toggle it...
amateur Virus/Trojan/Spyware Help 0 06-14-2010 01:12 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:40 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts