Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Cabling and Network Cards

Ralink Wireless LAN Card not exist?

This is a discussion on Ralink Wireless LAN Card not exist? within the Cabling and Network Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hallo, After three years of happy use with Windows Vista, things are starting to break down. Most recently, the computer


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-15-2012, 06:34 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



Hallo,

After three years of happy use with Windows Vista, things are starting to break down. Most recently, the computer is unable to access an external antenna. When I hover over the icon which usually starts it, I am told "Ralink Wireless LAN Card not exist."

As someone who uses the laptop to get other work done, I'm not all that knowledgeable about the electronics. However, if someone can help me out in fairly straightforward language (and forgive any really stupid questions), I'm hoping I can make something good happen.

Regards
Linnea

__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 12:38 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 548
OS: windows 7



Hello and welcome,

Click on start and on the search bar, type in device manager, once the window appears, look under network adapters, do you see any exclamation points? or Red X?

__________________
Certified: A+, Network+
this-IT-guy is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 02:43 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



Hello,

Thanks for the welcome.

No, there are no exclamation points or red Xs in Network Adapters. There are two adapters, Atheros and Realtek.
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:00 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



And - if I sit on this window, will I see any posts you might make? Or do I have to refresh the window for any posts to be visible?
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:16 PM   #5
TSF Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 548
OS: windows 7



You will need to refresh the page.

Can you provide me the complete name for the adapters, thanks.

The PC in question is a Computer, correct? Not a Laptop?
__________________
Certified: A+, Network+
this-IT-guy is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:22 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



One is an Atheros AR5007 802.11b/g Wifi Adapter.

The other is a Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC.

Actually, this is a Compaq Presario C700 laptop.
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:24 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



And it may look like I`m losing interest and going off-line, but the feeble connection I have without the external antenna keeps on falling. I am actually keenly interested in having this issue resolved.
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:30 PM   #8
Administrator

Team Manager
- Networking
- Microsoft Support
- Hardware
 
Old Rich's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 46,281
OS: XP, Win 7



Have you installed the newest drivers from HP?
Old Rich is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:35 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



I installed RadarSync on Monday, hoping it would help me find a driver if one was needed. I installed a bunch of things, but none of them affected this problem. So, I`m supposing none of them were from HP directly.
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:38 PM   #10
Administrator

Team Manager
- Networking
- Microsoft Support
- Hardware
 
Old Rich's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 46,281
OS: XP, Win 7



Those programs are generally junk . . You should always get laptop drivrs from the manufacturer . . you can get the drivers here:

HP Support & Drivers | United States
Old Rich is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 03:47 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



I`ve arrived at the HP page. I`ll allow it to automatically find HP updates and solutions.
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 04:35 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



The only update HP identified was for the ALPS Touchpad Pointing Device Driver. I'm not sure that this is the problem I'd like to address right now.

I have to say that the connection fell so many times that I've come outside, where it's about 30% stronger. It's a little chilly, though, so I'm not sure how long I'll last.
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 05:00 PM   #13
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



It's midnight, it's dark, it's cold and I'm done for today. Thanks for the pointers, Old Rich and This-IT-Guy; perhaps someone can help me solve it tomorrow.

Cheers
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2012, 06:58 PM   #14
Administrator

Team Manager
- Networking
- Microsoft Support
- Hardware
 
Old Rich's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 46,281
OS: XP, Win 7



Do not use the scanner . . go directly to the page for your pc
Old Rich is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 07:18 AM   #15
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



anyone there?
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 07:20 AM   #16
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



Hi,

All right, I have gone directly to the HP Support & Drivers page for my laptop, chosen my Operating System (step one) and am now at Step Two: Select a download.

Which one should I choose? I'm not sure what is going on with my laptop, so I don't really know which one to update.

Thanks
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 08:17 AM   #17
Administrator

Team Manager
- Networking
- Microsoft Support
- Hardware
 
Old Rich's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 46,281
OS: XP, Win 7



Start with the Chipset driver, then the wireless Network adaptor.

by the way, a quick reply is the same as a "Post Reply" just have fewer bells and whistles with the quick reply
Old Rich is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 08:27 AM   #18
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



Thanks.

Am downloading.
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 08:41 AM   #19
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
OS: Windows Vista



Right; I've downloaded:

Intel Chipset Installation Utility for ICH8 for Microsoft Windows Vista
Atheros Wireless LAN Driver
Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Driver
__________________
Heartwould2 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 08:49 AM   #20
Administrator

Team Manager
- Networking
- Microsoft Support
- Hardware
 
Old Rich's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 46,281
OS: XP, Win 7



Once you download the drivers you installed them right? Is wireless working now?

Old Rich is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
getting 'not reponding" messages so oftebn
hi!:smile: i am a new member here..and i am also a newbie in this pc world..i hope i am not interrupting you guys at all..i have a question,i have installed windows seven ultimate in my pc..i am using a old one pc's..a presott Pentium 4 processor with 256mb Ati radeon 9600xt graphic card and i have...
rookie junes Windows 7 Support, Windows Vista Support 8 03-21-2012 12:52 AM
Harddrive messed up will not format
Hi ive got a samsing SP1213N IDE HDD that i want to do a full format on. Im using a software called low level format tool 4.25 the free version you will probebally be aware of it. The problem i have is every software i use to format the drive errors either at the begining or half way through. ...
Morgiee Hard Drive Support 10 03-17-2012 03:07 PM
Windows cant detect my graphic card
Ive just finished installing Windows 7 Home Premium (SP1) on my desktop. But i ran into a problem. Windows wont detect my graphic card. Im running with a ATI Radeon HD 3800 series Ive tried to look up display drivers in device manager, but it says that i only have a "Standard VGA Graphic...
SHWNIZR Video Card Support 2 03-15-2012 04:31 AM
File transfer problem using GPRS SIM card
Hi, We are in Hong Kong and have a project which needs to transmit data using SIM card plugged into a UMTS router. As there are only two operators in Hong Kong which have SIM signal on the project location so we ordered two SIM cards (say Company_A_SIM, Company_B_SIM from the two company) ...
kkcci88888 Networking Support 2 03-15-2012 01:55 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:05 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts