Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Modems/Cable/DSL/Satellite

[SOLVED] Can't connect wirelessly to Thomson TG585v7 (tried everything)

This is a discussion on [SOLVED] Can't connect wirelessly to Thomson TG585v7 (tried everything) within the Modems/Cable/DSL/Satellite forums, part of the Tech Support Forum category. I have Acer Aspire 5738 laptop with Vista Ok I know you have had this question asked before but I


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-25-2011, 01:52 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
OS: Vista



I have Acer Aspire 5738 laptop with Vista

Ok I know you have had this question asked before but I think mine is slightly different. So, I have my Thomson wireless router for 2 years now and I've been using it with no problems at all. Suddenly I got dissconnected two weeks ago and it would not let me connect with anything. I could SOMETIMES see my home network in the list but I couldn't connect to it, although I could easily connect to other wireless networks. I tried reseting the router, changing the encryption to WEP and all that few days ago and after several tries I managed to access it (I don't know what happened) but after less than a day the same problem occured and since then I've been trying to reconnect. Yesterday I took it to the local ISP representative and he "fixed" it although I'm sure he just reseted it and changed the ancryption type and the WPA-PSK encryption key(something which I did MANY times before). When I came home I had the same problem with a slight improvement, now I could see my network in the list of wireless networks at all time. When I try to connect, the window "Windows can not connect to .....Diagnose the problem..." pops up. It automaticly connected few times but once I tried opening the router access IP or any other webpage it just disconnected me. I tried accessing the network with my mobile(wifi) phone and I still couldnt, which made me think in the beggining that the problem is not in my computer. The router is close to my laptop and my laptop is working just fine and can connect to other networks. I've never had such problem before and I'm using the router for 2 years.

I am sorry for the long post but If anyone can help I'd be very grateful!

__________________
prasanje is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 02:35 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
OS: Vista



Here is the printscreen

And here is the ipconfig/all

Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\JJJJJ>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : JJJJJ-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-65-8C-E7-60
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::80b6:cf9b:56d2:a8f2%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.164.12.1(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 25 October 2011 10:33:58
Lease Expires . . . . . . . . . . : 25 October 2011 1322
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.164.12.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.164.12.254
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.164.12.254
10.1.0.2
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-16-C3-9D-42
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{C50B5E64-FEB9-43A5-8D7F-A5168348F
856}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:73b8:186d:3cc0:f55b:f3fe(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::186d:3cc0:f55b:f3fe%12(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 16:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 17:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 18:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 19:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 20:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 22:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes





__________________
prasanje is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 12:01 PM   #3
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,972
OS: Windows O/S'es



Welcome to TSF,

Two things that you may try:

Update your router's firmware to the latest.

Update your wireless network adapter to the latest.
Intel® Driver Update Utility
__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 11:43 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
OS: Vista



After all I figured it out myself. I updated the wireless card driver, and the router firmware BUT that wasn't the problem (nor the solution ). From the begining I suspected if another device (from my neighbour) was blocking the router's signal, because the router worked fine sometimes but after a while it disconected me from my wireless network again. The thing I did is I changed the channel selection to manual and choose the channel 11 and now it works perfectly normal (since the signal doesn't interfere with any other signal from any other device).
Thanks anyway 2xg for replying to my post, I hope I'll find a way to mark this thread as SOLVED :)
__________________
prasanje is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 11:51 AM   #5
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,972
OS: Windows O/S'es



Thanks for letting us know. Glad it's all sorted.

Just to let you know if it creates a conflict, you may try changing the Channel again. According from your Xirrus snapshop, the nearby wireless connections are also on Channel 11.

__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can directly connect to router and internet but not wirelessly
I have a HP and run windows vista. We recently got a new router and all other computers can connect wirelessly except mine. I can directly connect to the router and connect to the internet. I have tried repairing the connection, but nothing has worked. any suggestions? Thank you
dukeasdf Networking Support 8 12-13-2011 09:51 PM
I can connect wirelessly but NOT via ethernet
Hey all. First time posting here. Anyway, I'm sure you were expecting it the other way around, but I kid you not, I can connect to the internet wirelessly through my laptop but NOT via ethernet cable through my desktop. Basically, I have a Westell 327w router and Verizon DSL. It has both wired...
Dudicus Networking Support 1 09-22-2011 06:47 AM
Bigpond Thomson TG782T failed to connect
Hi, I get this message when I try and access the Internet. Thomson TG782T Failed to connect... Your gateway cannot detect a DSL signal or is having problems connecting. Check your gateway is connected to ADSL MODEM on the filter/splitter, and that WALL SOCKET on the filter/spiltter is...
ihateeatingless Modems/Cable/DSL/Satellite 1 06-09-2011 10:32 AM
Cannot connect wirelessly
I am having a similar issue... I have always used my wireless adapter to connect to the internet. Then one day it could not find a signal. My phone and Xbox 360 can connect wirelessly though. I even took my laptop to a different network and still had no luck connecting. Tried repairing network...
dcxii Modems/Cable/DSL/Satellite 1 06-08-2011 12:35 PM
Laptop won't wirelessly connect to a specific network
Wondering if anyone has any suggestions for this problem. I was trying to configure a friend's router, but their laptop wouldn't connect wirelessly. Initially, I couldn't connect via ethernet cable either, but I went into the settings and set it to obtain an IP address automatically. After that, I...
IcarusFallen Networking Support 2 05-11-2011 10:25 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:24 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts