Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Modems/Cable/DSL/Satellite

How do i get a faster upload speed..

This is a discussion on How do i get a faster upload speed.. within the Modems/Cable/DSL/Satellite forums, part of the Tech Support Forum category. Hi.. i just want to know.. how can i get my upload speed up.. my upload speed right now is


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-12-2009, 02:56 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 26
OS: XP



Hi.. i just want to know.. how can i get my upload speed up.. my upload speed right now is like average is 30 kB/s.. (VERY SLOW)... while download speed is 300 kB/s..


i have Att yahoo DSL.. and i got their best internet plan but yet it still suck with the upload speed..

im also using a really old modem 1000SW 2Wire.. <== could this be my problem??


i dont really know what's the average upload speed but i would like it to go about the same as my download speed..

__________________
Tinnguyen123 is offline  
Old 04-12-2009, 03:05 AM   #2
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2007
Location: Belfast N.I.
Posts: 1,551
OS: Puppy Linux 4.12



There is a program called TCPOtimiser. Download it and set it to your advertised speed and the to Optimised. Save and reboot.
The upload speed is never anywhere near you download. I get 11 megs down and 1.2 megs up.

__________________
belfasteddie is offline  
Old 04-12-2009, 09:44 AM   #3
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System


This sounds pretty typical for a standard DSL account. You should first find out what your actual contracted download/upload speeds are in order to make a meaningful evaluation of your performance.
__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline  
Old 04-13-2009, 12:08 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 26
OS: XP





thats my speed test before teh optimise thing belfastteddie told me..

afterward..




its basically the same..
__________________
Tinnguyen123 is offline  
Old 05-06-2009, 07:40 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 26
OS: XP



bump
bump

bump
__________________
Tinnguyen123 is offline  
Old 05-06-2009, 10:30 PM   #6
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2007
Location: Belfast N.I.
Posts: 1,551
OS: Puppy Linux 4.12



Do you know how to get your line stats?
Try entering in the address line. 192.168.0.101. If that works look for "Broadband link". Then look for "sub menu" "Statistics".
If that works copy and paste them here. These figures tell you what you should be getting from the line.
__________________
belfasteddie is offline  
Old 05-07-2009, 12:05 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 26
OS: XP



192.168.0.101 shows nothign on my brower... i think its missing a number or are you trying to find my Modem firewall... i know that one..

DSL Link: Connected
Internet: Connected
Connection Speed:
• Incoming: 6016 kbps
• Outgoing: 768 kbps
Connection Information:
• Internet Address: 99.146.29.102
• Hardware Address: 00:0d:72:04:8a:28
• Key Code: 522P-22P4-6262-22AT-F2NV

__________________
Tinnguyen123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:52 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts