Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Modems/Cable/DSL/Satellite

Cannot connect to 192.168.1.1 [Aztech dsl605ew]

This is a discussion on Cannot connect to 192.168.1.1 [Aztech dsl605ew] within the Modems/Cable/DSL/Satellite forums, part of the Tech Support Forum category. Hi all, I have a weird problem with my web manager/router. Everytime I switched it on, i can access the


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-25-2009, 12:42 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: xp



Hi all,

I have a weird problem with my web manager/router. Everytime I switched it on, i can access the web manager (192.168.1.1) but after a few minutes i can't anymore (unable to connect on firefox and cannot display web page on IE). If I on/off then i can access it again but then after a few minutes same thing happen.
I tried resetting, same thing happen. Anyone can help?

Thanks in advance!

__________________
tiff72 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 03:11 PM   #2
TSF Enthusiast
 
lorjack's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Planet Earth
Posts: 2,960
OS: XP, Win7



Are you able to access the internet fine when this happens? What about accessing other network devices? Is it limited to the one computer?

__________________
lorjack is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 03:09 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: xp



Quote:
Originally Posted by lorjack View Post
Are you able to access the internet fine when this happens? What about accessing other network devices? Is it limited to the one computer?
Yes I can access the net and everything else. Just can't access the web manager after on the modem for few mins =)
__________________
tiff72 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 09:17 AM   #4
TSF Enthusiast
 
lorjack's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Planet Earth
Posts: 2,960
OS: XP, Win7



I would reset the router and reconfigure or update its firmware.
__________________
lorjack is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 02:36 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: xp



Done all that. Could it be faulty modem?
__________________
tiff72 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 06:00 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 263
OS: Windows XP SP2



Try checking your default gateway and check if it matches with the modem.. If yes, definitely it's the modem.

lorjack is right, hard reset and updating the firmware should correct the problem. After updating the firmware, let us know if still happens.
__________________
fej2008 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 06:59 AM   #7
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System


Some things you can try here, listed in the order you should try them.
  1. For wireless connections, change the channel on the router, I like channels 1, 6, and 11 in the US.
  2. For wireless connections, try moving either the wireless router/AP or the wireless computer. Even a couple of feet will sometimes make a big difference.
  3. Update the network drivers (wired and wireless) on your computer to the latest available.
  4. Update the firmware to the latest version available on the manufacturer's site.
  5. Reset the router to factory defaults and reconfigure.

Many times these measures will resolve a lot of intermittent issues.
__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2009, 01:56 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: xp



Thanks All.... johnwill, the update did the trick.... for now =) THANKS!
__________________
tiff72 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2009, 02:53 PM   #9
TSF Enthusiast
 
lorjack's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Planet Earth
Posts: 2,960
OS: XP, Win7



Don't hesitate to post back if anything changes.

__________________
lorjack is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:57 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts