Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Modems/Cable/DSL/Satellite

Asus RT-N12 wireless problem

This is a discussion on Asus RT-N12 wireless problem within the Modems/Cable/DSL/Satellite forums, part of the Tech Support Forum category. I have a Linksys Wireless-B 2.4ghz 802.11b router and an Arris CM550A cable modem provided by my IP, for use


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-19-2011, 11:09 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
OS: Windows Vista



I have a Linksys Wireless-B 2.4ghz 802.11b router and an Arris CM550A cable modem provided by my IP, for use with the three computers in my house. I wanted to increase my wireless range for computer A (Windows Vista), so I bought an Asus RT-N12 to use as a universal repeater. It works as intended, but whenever I turn it on, computer B (Windows 7) suddenly can't get a connection (either through wireless or ethernet) but computer C (Windows XP, ethernet only) can.

I have tested this multiple times. As soon as I plug in the Asus RT-N12, (whether computer A is on or not) computer B can't connect whatsoever, and when I unplug the Asus, it can. Is the Asus universal repeater's signal interfering with the router somehow? Would a custom firmware for the Asus solve the issue?

How can I get a working internet connection with all three computers? Thank you in advance.

__________________
soulcleaver is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 03:51 AM   #2
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



How is computer B connected at the moment? If it is by wired there may be a DHCP server issue with the IP addressing. I doubt the wireless signal would have any affect on computer B if it is connected by wired.

How about a diagram of your network. Perhaps it would make things clearer and easier to understand?

You can use Online Diagram Software and Flowchart Software - Gliffy it's free.

__________________
Phou is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 01:39 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
OS: Windows Vista



Here is a diagram of my setup (Thanks for the link, by the way): http://www.gliffy.com/pubdoc/2803120/L.png Whenever the Asus is turned on, Laptop B's connection dies while Desktop A's still works. Laptop B can also use wireless, but that too fails whenever the Asus is turned on. I want to be able to use all three at once.
__________________
soulcleaver is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 12:02 PM   #4
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Hello, thanks for clarify. Nice drawing.

Can you post the ipconfig /all of computer B when it is working and when you plug in the ASUS and it's not working.

Also ipconfig /all for computer C too.

To do this just open command prompt and type ipconfig /all when the computer B is working.
Right click and select Mark, highlight the result and hit Enter to copy.

Then do the same when it is not working.
__________________
Phou is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 05:39 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
OS: Windows Vista



Computer B when not working--

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : COMPUTER B
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : machlink.com

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : machlink.com
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B93 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 78-E4-00-43-17-45
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8141:9bcb:b69f:6e44%12(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.102(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, July 21, 2011 7:26:01 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, July 22, 2011 7:26:00 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 427353088
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-42-CB-08-70-5A-B6-E9-67-F7

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.207.0.3
66.207.0.2
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : machlink.com
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 70-5A-B6-E9-67-F7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f924:8b64:e442:f566%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.100(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, July 21, 2011 7:26:01 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, July 22, 2011 7:26:01 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 342907574
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-42-CB-08-70-5A-B6-E9-67-F7

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.207.0.3
66.207.0.2
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.machlink.com:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : machlink.com
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

****************

Computer B when working--

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : COMPUTER B
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : machlink.com

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : machlink.com
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B93 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 78-E4-00-43-17-45
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8141:9bcb:b69f:6e44%12(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.102(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, July 21, 2011 7:26:01 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, July 22, 2011 7:25:59 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 427353088
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-42-CB-08-70-5A-B6-E9-67-F7

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.207.0.3
66.207.0.2
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : machlink.com
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 70-5A-B6-E9-67-F7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f924:8b64:e442:f566%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.100(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, July 21, 2011 7:26:01 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, July 22, 2011 7:26:00 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 342907574
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-42-CB-08-70-5A-B6-E9-67-F7

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.207.0.3
66.207.0.2
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.machlink.com:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : machlink.com
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

****************

Computer C (Always works):

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : COMPUTER-C
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : machlink.com

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : machlink.com
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/100 VE Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-76-13-9D-78
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.101
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.207.0.3
66.207.0.2
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, July 21, 2011 4:25:43 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, July 22, 2011 4:25:43 PM

****************

I changed the Host Names for privacy purposes. I looked over Computer B's results when working and not working, and I don't see any differences. Any ideas?

Edit: Both of the results for Computer B are when I used a direct ethernet connection, not wireless. Hope this helps.
__________________
soulcleaver is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 05:59 PM   #6
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



I'm starting to suspect something that I have see before. Try this, disable the wireless connection on computer B and only leave it to connect through the wired, so that the wireless connection is completely turn off. Now turn on the ASUS and see if it has any affect on the wired connection.

You can disable the wireless connection in the control panel>network connection. Right click and select disable.
__________________
Phou is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 07:49 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
OS: Windows Vista



Tried it, it didn't work. Even after disabling wireless on Computer B, the ASUS somehow prevents the wired connection to B from working at all. I tried several times including rebooting the computer and the router. No luck.
__________________
soulcleaver is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 08:12 PM   #8
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



What port do you have computer B connected to on the Linksys? Tried different port already?
__________________
Phou is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 09:48 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
OS: Windows Vista



I tried all four ports with Computer B. None of them work.
__________________
soulcleaver is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 10:13 PM   #10
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



You have DHCP server turn off on the ASUS device correct? And that the ASUS router IP is not configured the same as Computer B?
__________________
Phou is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 11:21 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
OS: Windows Vista



It works! It was probably just an IP conflict. Thank you for all of your help, you went above and beyond my expectations.
__________________
soulcleaver is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 11:27 PM   #12
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



That's what I thought too but for some reason Windows should had notify you, I guess it only works if two computer have the same IP but not a computer and router.

Glad you got it working, good work by the way
__________________
Phou is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 11:30 PM   #13
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Forgot to add, I would recommend reviewing the DHCP server scope. The starting IP and ending IP should have room for static entry so you don't run into this issue in the future.

For example I have on my DHCP server set 192.168.2.20 to 192.168.2.254 for DHCP client. So I have 192.168.2.1 to 192.168.2.19 to use as static entry.

Anyways, good luck.
__________________
Phou is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2011, 10:49 AM   #14
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
OS: Windows Vista



Thanks again for all of your help.

__________________
soulcleaver is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serious packet loss problem on wired desktop; wireless laptop runs fine.
Hey all, I have spent the better part of a couple days trying to figure out why my wireless connection on my laptop is significantly better than my wired connection to my desktop. Internet ran just fine on the desktop at my old apartment; got to the new place, and now it's having serious...
Furyguy Networking Support 12 06-25-2011 01:06 AM
Amilo Li 1718 Wireless Problem
Still not working for me.... seems I have exactly the same problem, wireless card recognised and driver installed but it's just not 'ON'. I try pressing the functions keys to switch the wireless on but nothing! I've installed the Launch software as described from the website, but it's had no...
Leechy66 Cabling and Network Cards 1 06-14-2011 09:20 AM
Problem Connecting IP Address from Wireless Network
Hi, I am new here and I have a question about trying to get an IP address from a public wireless network. I am trying to connect to the wireless network here and I get good signal, but it says, that my access has "Limited Connectivity". I then tried to see why my laptop could not access the...
kp11 Networking Support 3 04-07-2011 03:01 PM
My Wireless problem
Hi My wireless problem in my laptop is killing me :upset: i have a toshiba Satellite with windows 7 running on it ( Home Premium ) im trying to activate my wireless it seems its not working becuase when i try to find any router to connect to my computer doesn't find anything and still...
Ahmad Imad Networking Support 10 02-19-2011 07:50 AM
Weird wireless problem
I'm running windows 7 on an Acer 5745G My wireless router is an apple Airport (not sure more than that), but I dont think it's the problem. Whenever I close my computer or put it to sleep, there's a 50 percent chance that when I resume using it, I'm no longer connected to the network. It's a...
SquintRingo Networking Support 2 02-12-2011 11:36 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 06:39 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts