Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Printer Support

[SOLVED] HP Officejet 4500 Connectivity Issue

This is a discussion on [SOLVED] HP Officejet 4500 Connectivity Issue within the Printer Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a Dell 620i computer running Windows 7 Ultimate. I had an HP Officejet All in One 5600 from


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-15-2012, 02:18 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
OS: Windows 7 Ultimate


Confused

I have a Dell 620i computer running Windows 7 Ultimate. I had an HP Officejet All in One 5600 from my old computer and tried to use it with the new computer with no luck. I purchased a 4500 and am on my second one. HP has been unable to solve my problem.

After installing updated drivers, the printer shows to be disconnected. It works as a scanner, copier, and fax when it is up, but the printer is the big issue. HP has me disconnect the power cord or the USB cord and sometimes it brings the printer to life. But the next day, I am back to the same issue. Changing USB ports does not seem to help.

Any suggestions would be appreciated. I don't see connecting and disconnecting cords at startup as a viable suggestion.

__________________
tome19 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2012, 05:50 PM   #2
Moderator,
- Hardware
- Networking
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 16,343
OS: Win 7 SP1

My System


So you are having the exact same problem with three different printers? If so, it's possible you have a PC issue, and not a printer issue.

Try leaving the printer powered on. It should power off automatically after x number of minutes of inactivity. Or you may have to select power off in the printer setup.

__________________

Google is your Friend!
JimE is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 04:31 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
OS: Windows 7 Ultimate



As a test, I connected the printer up to a laptop and it worked using the USB port and Windows XP. I decided to try to use an ethernet cable on the desktop computer. It solved the problem. I don't have a clue as to why, but I am pleased that the issue is behind me.
__________________
tome19 is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop Connectivity Issue - Access Point Problem?
I have four networked HP computers connecting to a D-Link DIR-655 router. They all use W7. Three are desktops; their connectivity and performance are excellent. One is an HP laptop. For a while, there were no issues. But now, everytime I get on it and take it out of sleep, I have trouble...
axb006 Networking Support 16 09-07-2012 06:12 PM
connectivity issue with main computer
cant connect to network from main desktop at home. states 'local area connection- connected" but cant connect to any site using cable connection- linksys router, xp
mike4321 Networking Support 4 01-09-2012 12:43 PM
[SOLVED] HEADSET ISSUE: I hear my voice in my headphones.
I have XP 32-bit. The headset i am having problems with is called the Razer Carcharias. (yes, i have installed the appropriate drivers, please dont go there, i know you mean well but trust me.) HERES MY PROBLEM: Somehow, the sound going into my mic is being transmitted through my headset. As a...
Pez Dex Other Hardware Support 9 01-26-2011 02:28 PM
Intermittent wireless connectivity issue
Recently, my family has experienced intermittent connectivity with our home wireless network. I highly doubt it's related to any individual computer, as 4 separate computers, one with windows 7, two with windows xp, and one with osx, as well as an iPad, are all experiencing the same problem. This...
oatsybob Networking Support 1 01-07-2011 09:02 AM
WIn 7 HP Officejet 6310 issue
I keep reinstalling the 6310 driver and after a few days it disappears. Reinstall, it works for a few days, then it disapperas again. Any ideas. Thanks.
kirkchung Windows 7 Support, Windows Vista Support 3 01-06-2011 08:19 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:43 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts