Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

Vaio laptop monitor has weird color lines! Please help.

This is a discussion on Vaio laptop monitor has weird color lines! Please help. within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. My Sony Vaio GRX550 laptop has weird vertical color lines all down the screen. It happened when my computer was


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-23-2005, 03:47 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2
OS: Win XP


Mistake

My Sony Vaio GRX550 laptop has weird vertical color lines all down the screen. It happened when my computer was waken up from hibernation.

I don't think the screen is physically broken because I plugged in another monitor, and the same thing shows up.

I've tried deleting the driver and installing a newly downloaded one.. but the problem still stands.

Does anyone have any experience in this matter than can help me?

Any help would be much appreciated.

__________________
melon is offline  
Old 04-23-2005, 03:59 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 17,423
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus
Are you still able to see your OS desktop through the lines or is it covering every part of the screen? My laptop did the same thing once while I was duplicating a DVD and I just let it be. Once I rebooted things were fine and the problem hasn't reoccured. Is there any way of possibly taking a photograph of what you're talking about?

__________________

-----------------------------
There are no dumb questions, unless a customer is asking them.

Help in the fight against cancer and other serious illnesses.
ebackhus is offline  
Old 04-23-2005, 04:28 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2
OS: Win XP


I have tried rebooting multiple times... even put it back in hibernation to see if it might revert back..

I can still see the background..

I took pictures of the monitor...here are links to them:

picture 1

picture 2

Thanks again!
__________________
melon is offline  
Old 05-11-2005, 04:43 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 2
OS: win95



Did anyone figure out what is causing these vertical lines? And how to fix it? I have a similar problem on a compaq laptop. It first showed up one day after I used the hibernate function.

Any thoughts on how to fix? Is it likely to be s/w related or h/w related?

Thanks
__________________
techstuff is offline  
Old 05-12-2005, 07:55 AM   #5
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 17,423
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus
Does it only happen once you're fully into Windows or during the whole time your system is powered on? Does it stay that way when you change graphics modes?
__________________

-----------------------------
There are no dumb questions, unless a customer is asking them.

Help in the fight against cancer and other serious illnesses.
ebackhus is offline  
Old 05-18-2005, 11:12 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 2
OS: win95



The vertical lines first appeared after putting the computer into hibernate and later waking it up.

If I change the monitor resolution, or the dpi and then restart the lines usually go away, but on one or two occasions they haven't.

Any thoughts?
Thanks
__________________
techstuff is offline  
Old 05-26-2005, 05:30 PM   #7
Registered Member
 
craxx_123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 10
OS: red hat 7


Quote:
Originally Posted by melon
My Sony Vaio GRX550 laptop has weird vertical color lines all down the screen. It happened when my computer was waken up from hibernation.

I don't think the screen is physically broken because I plugged in another monitor, and the same thing shows up.

I've tried deleting the driver and installing a newly downloaded one.. but the problem still stands.

Does anyone have any experience in this matter than can help me?

Any help would be much appreciated.

Two things you'll need to do to see if it s/w. Boot into safe mode, if the lines are still there it's hardware, if not, it's your driver.

If it's hardware, new sytem board is required, I believe this model has built in video. If it is s/w, boot into safe mode, uninstall all monitor files. Restart in normal mode, once your o/s? locates the new hardware, install the newest video driver for your model. Make sure you have the drivers on hand prior to deleting the old ones.

Let me know what happens!

If it is too good to be true, then it is! A sucker is born everyday.

__________________
craxx_123 is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 10:23 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts