Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

Sound Problems, No sound on laptop, but works using headphones

This is a discussion on Sound Problems, No sound on laptop, but works using headphones within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have an HP Pavillion Laptop which has built in speaker bar, this has all of a sudden stoped working


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-05-2008, 12:32 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
OS: xp



I have an HP Pavillion Laptop which has built in speaker bar, this has all of a sudden stoped working and the only way i can retreive sound is by plugging my headphones into the headphones socket on the laptop.

Sound is load and clear using the headphones but will not work using my built in speaker.

the volume functions still show and work as normall using headphones.

I have used the CDs to put my laptop back to its original factory settings but this has still not fixed the problem.

not sure if this is a sound card problem as the headphones work but the speakers dont.

has anybody got any ideas please

__________________
robson is offline  
Old 04-05-2008, 01:38 PM   #2
TSF Enthusiast
 
BCCOMP's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 9,286
OS: Win XP SP3 / Windows 7 Beta / Open Suse

My System


Is the sound muted or turned off via a FN key or button?
What is the exact model of this laptop?
Thanks,
Bill

__________________
BCCOMP is offline  
Old 04-06-2008, 12:24 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
OS: xp



i am not sure if it is the FN button ?

What would the key look like that i would press whilst holding the Fn key down

I have volume control on the laptop and also a mute button these work and show volume going up or down and mute activating if pressed but their is still no sound. unless i plug my headphones in, the controls above work fine using headphones.

the exact make of my laptop is a HP Pavillion dv6104eu

Thanks
__________________
robson is offline  
Old 04-06-2008, 07:19 PM   #4
TSF Enthusiast
 
BCCOMP's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 9,286
OS: Win XP SP3 / Windows 7 Beta / Open Suse

My System


Hi Robson,
Do you have any errors in the device manager (yellow or red exclamation marks)?
Let me know if you do
Seeing you have sound externally, it indicates the sound card is working.
Here is a manual for your model:
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01035677.pdf
There is a connection for your speakers that connect to the board (section 5.12).
It may have come disconnected. There is also a trouble shooting flow chart (section 2.15-2.16).
Hope this helps.
Thanks,
Bill
__________________
BCCOMP is offline  
Old 11-03-2008, 12:37 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
OS: Vista



Having the same problem as all of these. NO sound on laptop, except with using headphones. Check all the sound stuff in the control panel, FN button, everywhere that I can think of. Wheel is up full blast too. Have Toshiba running Windows Vista. Any help would be appreciated. It shows everything is working properly when you test and it shows the volume meter going up and down, but you do not hear a thing without headphones.

thanks for any help, Jeannie

__________________
jeannieaw73 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 03:14 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts