Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

sony vaio wont boot blinking cursor

This is a discussion on sony vaio wont boot blinking cursor within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. sony vaio laptop doesnt boot, it goes to a blackscreen and flashes an underscore after the vaio splash screen. recobery


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-01-2011, 03:59 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
OS: windows 7



sony vaio laptop doesnt boot, it goes to a blackscreen and flashes an underscore after the vaio splash screen. recobery cd doesnt help, have tried running chkdsks system restore and repairs.
(posting from ipod, sorry for the grammer)

__________________
donjack3 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 04:52 AM   #2
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


What model Sony?

Try removing the hard drive and reseating in the slot.

Run diagnostics on the hard drive.

__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 07:03 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
OS: windows 7


on my way home ill be able to post model information when i get back... ive already tried reseating the hdd and ram. and when booting the only thing i can do is get into bios, everything else doesnt work. ill try put the hdd into my desktop and see how that works.
__________________
donjack3 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 07:04 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
OS: windows 7


Quote:
Originally Posted by donjack3
on my way home ill be able to post model information when i get back... ive already tried reseating the hdd and ram. and when booting the only thing i can do is get into bios, everything else doesnt work. ill try put the hdd into my desktop and see how that works.
the computer also didnt come with any cds. i made a repair cd using another windows 7 laptop
__________________
donjack3 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 09:01 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
OS: windows 7


model # PCG-71511L
__________________
donjack3 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 09:27 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
OS: windows 7


put the hard drive into an old desktop that works. in the deaktop it goes to the dell splash screen the restarts and continues the cycle forever.
__________________
donjack3 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 10:45 AM   #7
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


You can use the hard drive manufacturer diagnostics to check the drive.

What is the model of the hard drive?

Hard Drive Utilities
__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2011, 11:56 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
OS: windows 7



its toshiba
__________________
donjack3 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 02:20 PM   #9
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


You can use the link below to test the hard drive.

Software Utilities
__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 11:16 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
OS: Windows 7 Pro



I'm a tech repair guy and I encountered the same problem today. The problem with the blinking cursor is your system trying to load Windows and not finding it (but it's there). The fix is to use a Windows 7 disc to enter recovery mode. Basically, insert disc to the drive; make sure in your BIOS to boot with CDROM drive before hard drive; choose Repair your computer and open Command Prompt; type bootrec /FixMbr and then bootrec /FixBoot; restart and you're good to go.

Refer this support document for more help:
How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows
Or google "sony vaio blinking cursor on boot" (It's how I found your post).
__________________
HiFiR is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 02:31 AM   #11
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
OS: Win 7 pro



HiFiR you are the man it worked perfect!
Thank you!!

__________________
tsu708 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Sony Vaio virus removal help
Hello, My uncle gave his Sony Vaio laptop to me to try and remove the viruses. What I found was shocking.:SHOCKED::4-scared: The Vaio probably had hundreds of viruses. For example most of the time when I click on any link on any search engine I get redirected to a random page called...
mok2k11 Resolved HJT Threads 5 07-09-2011 09:57 PM
SVCHOST
Since I got this computer on Christmas I have been experiencing lag spike while using anything that uses internet. Skype, video games, servers, web browsers. I play games on a more competative level and its becoming more and more annoying. The issue is that I would lag for about 1-3 seconds...
damndionic360 Windows 7 Support, Windows Vista Support 8 03-23-2011 06:09 AM
Blinking cursor on boot up after installing Avast and after an infection/trojan
Hi guys. I was infected by the "windows security alert" virus/trojan a few days ago, which locked down firefox (Chrome and IE would also not start) and wouldn't even let me shut down. I used another PC to read up before being forced into using the alert and read that it forces you to run a...
RicemanDan Virus/Trojan/Spyware Help 16 02-04-2011 01:25 PM
CoD Black Ops problem
Hi guys, i am new to this forum. 2 days ago i installed CoD Black Ops. Installation went correctly, and as i run game and start new game it shows intro and as soon as intro has to end it shows following error : http://img432.imageshack.us/img432/923/errore0hc.png I was trying to fix this...
gonz0. PC Gaming Support 3 01-25-2011 10:16 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:57 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts