Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

[SOLVED] Sylvania netbook

This is a discussion on [SOLVED] Sylvania netbook within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a Sylvania netbook synet07526 and i want to restore it back to the factory setting, delete everything off


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-28-2011, 11:59 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
OS: Windows Embedded CE 6.0



I have a Sylvania netbook synet07526 and i want to restore it back to the factory setting, delete everything off of it. I have tried the restart button on the bottom, it did nothing and i cant find a system restore option on the netbook. Can someone please help me out?

__________________
JDR319 is offline  
Old 08-28-2011, 12:13 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
OS: Windows Embedded CE 6.0



I want to restore my Netbook back to factory settings. I have tried the reset button on the bottom and i cant find a system restore option. Can someone help me out i just wanna delete everything off of it and get it back to factory. Someone please help me out.

Here is some information about the NEtbook.

Make:Sylvania
Product Name:Netbook
Model#:SYNET07526
Operating System:Windows Embedded CE 6.0

__________________
JDR319 is offline  
Old 08-28-2011, 01:55 PM   #3
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 51,185
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



Hi and welcome to TSF your model is supposed to work from the reset button as far as I can see you need to hold it for a few seconds,There is little info out there
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 08-28-2011, 04:33 PM   #4
Manager
- Alternative Computing
- Design
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 5,733
OS: Window 7/Ubuntu/Fedora/Backtrack 5

My System

Send a message via AIM to wmorri Send a message via MSN to wmorri

Have a look at this post it should help you with what you want to do.
__________________



Linux Forever!|html5 boilerplate
wmorri is offline  
Old 10-05-2011, 03:57 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
OS: win7 winxp , win vista



hi to reset back to factory this is how i just did it , with the charge plugged, push the reset button in hold in for atleast 10 seconds, this may take several attempts it took me about 5 tries to get it to work successsfully , once it is reset all it does is just reboot so best way to tell is put something on desktop so you will know once it is rebooted it will be gone ,, hope that helps
__________________
friesian is offline  
Old 12-30-2011, 06:02 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
OS: ce



Hi I've been trying to repair one of these for a friend. I've tried emailing the tech support people for this and they have me go through the standard OS reload and have me press the reset button while booting, only problem is it won't boot off the SD card or a usb drive and they have failed to respond to any more emails. My guess is something in it's bios is preventing it from booting from there. Does anyone know how to access the bios on these sylvania synet07526? It has to be one of the most frustrating things I've ever worked on if it were like a standard PDA I doubt I'd be having these problems. When i first started working on it IE was unable to work and the memory couldn't be adjusted, now due to their steps they had me go through it will boot into ce and that's it and I can turn it off.
__________________
medwardl is offline  
Old 12-31-2011, 11:14 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
OS: win7 winxp , win vista



medwardl contact me at *removed email for spam purposes* and i will help you out
__________________
friesian is offline  
Old 12-31-2011, 04:00 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
OS: ce



thanks added you as a friend it seems i need to post a couple more times before i can contact you i'll do it shortly.
__________________
medwardl is offline  
Old 01-11-2012, 09:25 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
OS: ce



Your email was omitted by the spam system could you send me it please?
__________________
medwardl is offline  
Old 01-12-2012, 07:45 AM   #10
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 51,185
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



The email was removed for your personal security and all help should be given via this thread so that others may benefit,please read the rules a link to them is at the top of every page
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 03-20-2012, 07:54 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
OS: ce



Forgot about this one, I did end up figuring it out myself so here it is in case someone else comes along with the same problem. I was thinking about it one nite and how if it were a pc I would remove the cmos battery to reset it and then i started wondering if the reset button in the tiny hole was actually cutting power to the board so i unscrewed the battery and had to pry it out because its got some tough tape holding it in left it like that for a couple minutes and put it back in and then tried to re-flash and it worked correctly that time so I'm pretty confident that the so called reset button doesn't actually reset the bios in it because it's not cutting power to the board. I'm curious why the people that do the tech support on these devices didn't think about that.
__________________
medwardl is offline  
Old 03-21-2012, 11:16 AM   #12
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 51,185
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



The reset is usually to set the os back to factory settings not the bios,but glad you got sorted well done.
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 11-16-2013, 12:02 PM   #13
Registered Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
OS: Windows & Ultimate



Hello ,
I have a Sylvania Netbook
Model# SYNET07526-R

I am wanting to format or reset back to factory settings.
I've tried the reset button on the bottom but when It reboots everything is still the same . Can some one help me with my issue please??

JD
__________________
jdsworld5 is offline  
Old 11-16-2013, 12:34 PM   #14
Moderator Offline
 
Basementgeek's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ohio, USA
Posts: 11,555
OS: XP Pro SP3/Vista Ultimate SP2/Win7 64 bit



Other than try what others have tried, probably not. These little "pc" running Windows CE are junk. I have one.

This old post is closed. Please start a new topic.

BG

__________________

ASAP member since 2006

Four boxes keep us free: the soap box, the ballot box, the jury box, and the cartridge box.

Basementgeek is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sylvania Netbook
Is it possible for me to install Windows XP on a Sylvania netbook? If so how do i get to the Bios?
Rogers Gad Windows XP Support 1 08-01-2011 05:46 AM
Mystery: Netbook keeps disconnecting from router, especially during the day
So usually either I or my husband have no problem figuring out IT related problems (he's a Sys Admin), but neither of us can figure this one out: Our laptops/netbooks, and especially my netbook keep getting disconnected from the router, in spite of the signal strength being very strong wherever...
claireb78 Networking Support 4 07-13-2011 05:06 PM
Sylvania netbook
Hi there I have a Sylvania g net 13001 net-book and I'm trying to find parts for it the power switch is damaged so the unit can not be turned on its a little circuit board that I'm after any ideas where I could purchase the part from ? thank you
bigblokey0 Laptop Support 14 06-09-2011 02:01 PM
[SOLVED] Unable to Connect to XP Netbook on Network
I have read countless threads related to my issue, but nothing resolves it. I have a netgear n300 WNR2000 v.2 router (which has the latest fireware as of today) and have connected to it both wirelessly and wired with my netbook. My netbook runs windows xp with sp3 and has all the lastest updates....
xhapoch Networking Support 3 04-16-2011 06:19 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:02 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts