Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

[SOLVED] Startup failure: PCI Express Error

This is a discussion on [SOLVED] Startup failure: PCI Express Error within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. When I turn on my laptop, I get a normal Toshiba startup screen, but immediately after that it gives me


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-17-2006, 04:22 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
OS: Windows XP



When I turn on my laptop, I get a normal Toshiba startup screen, but immediately after that it gives me the message "PCI Express error." Sometimes it won't even show the startup screen, and sometimes it starts to load Windows XP--but it never finishes. I get the same problem when I try to boot from a CD or via USB, and I can't get into the bios. Any ideas on what the problem is, how it might have been caused, or how to fix it? I hope I won't have to replace the motherboard, but a friend said it's a possibility....

Here's some system specs:
Toshiba Tecra M7 (tablet)
Windows XP 2005 Tablet Edition
Intel Core Duo 2.0 GHz
2GB RAM

Anyway, thanks in advance.

__________________
DarkRider2k6 is offline  
Old 11-17-2006, 11:35 AM   #2
TSF Enthusiast
 
TheMatt's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Boston
Posts: 13,690
OS: Win 3.1, 98, NT 4.0, XP Debian 4.0, Kubuntu 6.06

My System

Send a message via MSN to TheMatt
Hi DarkRider,

What is this laptop's video card? Do you get a specific error code other than PCI Express Error?

__________________
TheMatt is offline  
Old 11-19-2006, 04:56 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
OS: Windows XP


The video card is an NVidia Quadro NVS 110M with TurboCache and 128MB of dedicated graphics memory. The only error code I get is "PCI Express error" in white text on a black screen.
__________________
DarkRider2k6 is offline  
Old 11-19-2006, 06:05 PM   #4
TSF Enthusiast
 
TheMatt's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Boston
Posts: 13,690
OS: Win 3.1, 98, NT 4.0, XP Debian 4.0, Kubuntu 6.06

My System

Send a message via MSN to TheMatt
Unfortunately this is a very broad error, I would suggest contacting Toshiba Support on this one.
__________________
TheMatt is offline  
Old 09-04-2008, 02:04 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
OS: winxp



I have just had the same issue come up with my Toshiba, did you manage to fix yuors? and if so how? Appreciate it.
__________________
bobby muggins is offline  
Old 09-04-2008, 02:38 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
OS: Windows XP



Unfortunately, I ended up having to get my laptop repaired. I sent my laptop to Toshiba's Notebook Repair Depot so they could replace the motherboard. After that, everything worked fine. If your laptop is still under warranty, I suggest calling Toshiba's tech support.

__________________
DarkRider2k6 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 03:42 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts