Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

[SOLVED] No IDE Device and no tech education to fix it...

This is a discussion on [SOLVED] No IDE Device and no tech education to fix it... within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hey there, Let me start by saying that I don't know much of anything about computers as far as the


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-02-2008, 07:53 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
OS: Windows Vista



Hey there,
Let me start by saying that I don't know much of anything about computers as far as the technical part goes, but this is what's going on...

The laptop, it's an HP Pavilion Entertainment PC with Windows Vista, randomly wouldn't boot up last night. It would sound like it was going through the motions, but nothing appeared on the screen and then it would shutdown and start up again, and again, and again....I turned it off for the night to see if it just needed a break. It usually stays on 24/7.

Needless to say, the problem didn't fix itself. I took out the battery and this time at least the HP screen would show up before restarting itself and going blank again. I repeated that and this time hit ESC only to get a screen that said the opperating system can't be found.

I did this again and hit the option it gave me, F10, and when I ran the hard disk self test it came back, "No IDE Device". I've found several forums that talk about this problem, but most of them were people that took apart their computer prior to getting this message so it wasn't helpful to my not so techy brain.

What I'm wondering is if this is a common problem that I can be walked through or if I should get professional help. My BIGGEST crisis is that we just did a lot of out of the country traveling and I haven't had a chance to back it up (so stupid, I know) and it's the ONLY place I have photos.....I need to take whatever route won't wipe the computer clean.

__________________
eternal_capture is offline  
Old 03-02-2008, 08:51 AM   #2
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,478
OS: win 7 32x 64x rtm



can you get into the bios to see if it is listed there

__________________
dai is offline  
Old 03-03-2008, 12:29 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
OS: Windows Vista



Sadly, I don't even know what the bios is. You can ignore me though, I have a friend who works for HP that heard about the problem and is guiding me through it. Thank-you though!
__________________
eternal_capture is offline  
Old 03-03-2008, 10:21 AM   #4
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,478
OS: win 7 32x 64x rtm



friends come in handy
__________________
dai is offline  
Old 03-04-2008, 07:33 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
OS: vista



If your friend is computer savvy make you have him back up your data before you send it back to hp. Sometimes they do OSRI's even when its not needed.
__________________
Paperweight is offline  
Old 01-13-2009, 12:30 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
OS: vista



hi dai,

I know this thread is old but I have the exact problem with the same computer right now and I was wondering how you fixed the problem?

__________________
caeshmoney is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:07 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts