Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

laptop wont boot. no display, beeps or fan. but lights up?

This is a discussion on laptop wont boot. no display, beeps or fan. but lights up? within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, got a faulty laptop here. charging light come on when you plug in ac adapter. when turning on: lights


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-30-2009, 08:24 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
OS: win xp



Hi,

got a faulty laptop here.
charging light come on when you plug in ac adapter.

when turning on:

lights come on
no display
no beeps
dvd drive spins
it does NOT turn off on its own (power cycle).

havn't opened it up yet, but i'll probably check the fans are ok first. if anyone has any suggestions or a link to a website that will help troubleshoot the problem, i'd be grateful! :)

many thanks,
stewart.

__________________
Kelta is offline  
Old 09-30-2009, 12:32 PM   #2
TSF Enthusiast
 
night_shift's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Scotland
Posts: 1,307
OS: Win8.1~Win7~Ubuntu



Read my post first and then the second post and see if you can get something out of this. Good luck.

http://www.techsupportforum.com/f108...re-412145.html

http://www.techsupportforum.com/f108...ff-415617.html

__________________
night_shift is offline  
Old 09-30-2009, 02:12 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
OS: win xp



it powers up, but the cpu fan doesn't go on. checked the socket and control voltage is increasing as the temp increases, but there is no 12v from the mobo to power the fan.

when i take all the ram out it just cycles the power.

so atm there is no post, display or fan. but the led's are working.
__________________
Kelta is offline  
Old 10-01-2009, 09:19 AM   #4
TSF Enthusiast
 
night_shift's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Scotland
Posts: 1,307
OS: Win8.1~Win7~Ubuntu



when you open it check the fan as your going to do and reseat your RAM modules and HDD if you have not already. Then see what happens. Post back and let me know.
__________________
night_shift is offline  
Old 10-02-2009, 02:27 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
OS: win xp



the fans not spinning, i have tryed different ram from another computer. still the same. lights up, but will not boot. it has an ati graphics card thats is plugged into the motherboard. i'll try reseating the graphics card. but at the moment i think its a power supply problem.

are laptop fans ment to spin at boot? i tested the fan with a battery and it works. so its not getting power from the motherboard, but there is power getting to some parts of the board. so what does that mean?

thanks for helping :)
__________________
Kelta is offline  
Old 10-02-2009, 11:38 AM   #6
TSF Enthusiast
 
night_shift's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Scotland
Posts: 1,307
OS: Win8.1~Win7~Ubuntu



Kelta I'm slightly confused. In your first post you have got the classic BLACK SCREEN syndrom. When you said you "checked the socket and control voltage is increasing as the temp increases" where and how did you check this voltage?

__________________
night_shift is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 10:12 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts