Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

How to make laptop as a monitor and keyboard?

This is a discussion on How to make laptop as a monitor and keyboard? within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi friends, I have one laptop and now i wan't to use my laptop to serve as a monitor and


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-20-2005, 07:32 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
OS: win98



Hi friends,

I have one laptop and now i wan't to use my laptop to serve as a monitor and keyboard for my desktop computer by connecting laptop to the CPU box.so it is possible?My laptop has external PS2 mouse/keyboard connectors and also one monitor output VGA(CRT) 15-PIN port and also having 4 USB slots and LAN connection.So if i connect directly both monitor,keyboard wires coming from desktop CPU box to the PS2 and CRT outputs of my laptop,then will it work?if not how should i do?

Your help is highly appreciated.

Thanks,
sunny.

__________________
sunny152 is offline  
Old 02-20-2005, 11:39 AM   #2
TSF Enthusiast
 
kodi's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney Australia
Posts: 7,827
OS: Windows 7-Ultimate 64 Bit

My System

Use a KVM Switch they are not expensive and work well. I use one on Two Desktops with one Monitor/keyboard/mouse. Saves a lot of space on your Desk

__________________
Brian
kodi is offline  
Old 02-20-2005, 12:44 PM   #3
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System

You can't use the laptop the way you envision, but you could network them and use something like UltraVNC to control the desktop. I think you'll find that it's going to be a bit cumbersome in the long run. Obviously, a KVM switch won't work, since you don't have a separate keyboard, monitor, and mouse to plug into the device.
__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline  
Old 02-21-2005, 07:34 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
OS: win98



Hi friends,
Thanks for your replies and i shall be very grateful if you please help me as i'm struggling with my laptop because my laptop has VIA C-3 processor and not suitable for my music composition,so inorder to play powerful organ samples in the church,i need powerful P-4 processor,so i wan't to use desktop CPU box by connecting to my laptop and i can't place big CRT monitor and external keybaord on the stage or in the church for playing music,so i wan't to make use of my existing laptop's monitor and it's built-in keyboard.
I heard that we can modify with some some clever trickery by making some connections inside the laptop to serve only as a monitor,keyboard and i don't wan't any other features in my laptop.
I hope some one will help me.

Thanks in advance,
sunny
(INDIA)
E-mail : sunny152s@rediffmail.com
__________________
sunny152 is offline  
Old 02-21-2005, 08:08 AM   #5
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System

Someone is pulling your leg! There is no way to tap into the laptop and connect it like a standard keyboard/monitor. Like I said, a remote control package like UltraVNC or similar would do the job. You can set the desktop up to boot directly to the desktop, so all you have to do is turn on the power.

Of course, you could also pick up a small LCD screen and compact keyboard that would solve the problem too.
__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline  
Old 02-24-2005, 07:17 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
OS: win98


Hi friends,
Thanks for your replies and now its better to sell my laptop and buy a new one.
The main problem i'm facing is only with the VIA C-3 processor,as my music needs celeron or Pentium 3 or 4 processor and if celeron or pentium 3 or 4 processor is replaced in place VIA C-3 processor then my problem will be solved.So finally i wan't to know whether is there any possibility to replace celeron/P-3/P-4 in place of C-3 processor?and what are the other processors that can be replaced in place VIA C-3 (Nehemiah)processor?

I hope some one will solve my problem.

Thanks,
sunny
__________________
sunny152 is offline  
Old 02-24-2005, 10:22 AM   #7
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System

I strongly suggest that you upgrade the laptop, and not try to upgrade the processor in an existing laptop.

__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 04:22 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts