Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

Cant restore HP Pavilion ze4400

This is a discussion on Cant restore HP Pavilion ze4400 within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. Im not a computer wiz so be patient with me. I have a HP Pavillion that was loaded down with


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-15-2008, 05:08 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
OS: xp



Im not a computer wiz so be patient with me. I have a HP Pavillion that was loaded down with a bunch of crap and wanted to reformat it and start over. I couldnt find my restore cds so i just used a plain copy of Windows XP. Everything worked beautifully and the computer worked fine. Then I found the HP Quickrestore cds and for dome dumb reason tried to start over again with them. I put the first disk in and started the restore but the laptop just powered off at about 20% complete. I powered it back on and the same thing keeps happening but at different points. So I tried to put the XP cd back in and it keeps doing the same thing. I even tried pressing the reset button on the bottom of the laptop, removed the battery and AC power and let it sit for a bit. Please help me, Im going crazy here.

__________________
jharper06 is offline  
Old 05-15-2008, 06:30 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
Terrister's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: West Georgia, USA
Posts: 7,132
OS: Windows 7 & 8, Mac OS-x



Try clearing the hard drive with the program below and try the restore again.

http://dban.sourceforge.net/

__________________
Terrister is offline  
Old 05-26-2008, 11:45 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
OS: winXP



I basically did the same thing (with the same model computer) as the previous poster.

My problem is:
When I try to use Darik's Boot and Nuke, the laptop shuts down completely while trying to wipe the drive. The same thing happened when I try to use the System Restore disks, the whole computer would shut down after I inserted Disk 3.

I tried some different configurations, but it still shuts down. Note that it does start to wipe the drive (I get to the blue screen where it says "time remaining" with other info) It just never finishes.

Any ideas on what might me causing this and if it can be helped? Any suggestions would be greatly appreciated.

Thanks.
__________________
zeppo1 is offline  
Old 05-26-2008, 11:59 AM   #4
TSF Enthusiast
 
TriggerFinger's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: USA
Posts: 12,250
OS: XP SP3, PCLinuxOS2007, Win 7 Ultimate


Send a message via MSN to TriggerFinger Send a message via Yahoo to TriggerFinger

it is best if you can start a new thread re. your problem... but here are some points to consider:
  1. have you tried another hard drive (just for testing purposes)?
  2. it could also be overheating, have you checked the vents and the heatsink?
TriggerFinger is offline  
Old 05-28-2008, 09:53 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
OS: winXP



THANK YOU SO MUCH

It was the fan/heatsink! After I cleaned it out - it worked! I thought my laptop was doomed!

I would have never guessed it was an overheating problem. (I think I'm a lot more clever with computers than I actually am.) Much karma to you for your help!

__________________
zeppo1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:45 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts