Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Laptop Support

Acer ePower Management Problem

This is a discussion on Acer ePower Management Problem within the Laptop Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, I think I should start off by giving my laptop information? My laptop is an Acer Aspire 5630, or


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-08-2009, 06:04 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: Windows XP Media Center Edition



Hello,

I think I should start off by giving my laptop information?
My laptop is an Acer Aspire 5630, or as it says on the laptop itself 5633WLMi. It runs on Windows XP Media Center Edition, with an Intel(R) Core(TM)2 CPU T5500 @ 1.66GHz.
It's total memory is 512MB.
And my laptop is a grand total nearly of 3 years old. 10/11/2006 was it's release date and 12/06 was when I bought it.

I've been suffering from Blue Screen problems with this laptop for over a year now. It happens whenever I start a new program when perhaps I have too many open. I think this is a memory issue-- my friend told me.
The bluescreening has lessened a lot though when I began fixing registry issues with ccleaner.

Now lately I noticed that my screen's been dim, and now at start up an error appears asking me if I want to debug the ePower application, I press yes and it goes onto say it failed. I've been looking for a new utility to install so I can reinstall all Acer software without eRecovering-- which I've done twice this year thanks to many problems.

I figured out I could hold FN and press the <- arrow on my keyboard to change the light. However, now that I put my laptop lid down-- it hibernates after a few minutes.

Is there any way I can solve this? It's becoming annoying and making me want to throw my laptop out of the window!

I've been hunting for ages for software to reinstall Acer 5630 empowering technology tray. Or is there a way to just stop hibernation from occuring when I close the lid?

Help appreciated... I've just joined, so...

-- Nat.

__________________
Naturestrikes is offline  
Old 06-08-2009, 07:41 AM   #2
TSF Enthusiast
 
TriggerFinger's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: USA
Posts: 12,250
OS: XP SP3, PCLinuxOS2007, Win 7 Ultimate


Send a message via MSN to TriggerFinger Send a message via Yahoo to TriggerFinger

I believe you can set it NOT TO hibernate when you close the lid.. see Power Options in Control Panel. As for the ACER software, I believe you can get/download them from ACER website.

TriggerFinger is offline  
Old 06-08-2009, 09:24 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: Windows XP Media Center Edition



Tried it, but Power Options window closes as soon as I open it, like the bar at the very top of the screen will flash and the outline of the window comes up-- but it won't open at all.

And I'm having trouble finding the software for my laptop. I've spent ages trying to find it. ._.
__________________
Naturestrikes is offline  
Old 06-08-2009, 12:03 PM   #4
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 53,830
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



hi try here for acer http://support.acer-euro.com/drivers...k/as_5630.html you might also try a sfc /scnw http://www.updatexp.com/scannow-sfc.html info on how to
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 06-08-2009, 12:40 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: Windows XP Media Center Edition



I got the drivers, reinstalled and got plenty of new error messages, the same as the ones I'd got when trying to run it.

Power options don't open either.

I have no idea what the second link is.



Those are the errors.
Attached Images
File Type: bmp screen.bmp (722.1 KB, 5 views)
__________________
Naturestrikes is offline  
Old 06-08-2009, 01:07 PM   #6
TSF Enthusiast
 
TriggerFinger's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: USA
Posts: 12,250
OS: XP SP3, PCLinuxOS2007, Win 7 Ultimate


Send a message via MSN to TriggerFinger Send a message via Yahoo to TriggerFinger

My guess is that you need to uninstall ePower Management application (see ADD/REMOVE) and d/load its install program from ACER website. Install and see if you get the same errors.
TriggerFinger is offline  
Old 06-08-2009, 01:22 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
OS: Windows XP Media Center Edition



Um. That's exactly what I've just done.
That screenshot is of what happened. Again.
__________________
Naturestrikes is offline  
Old 06-08-2009, 01:59 PM   #8
TSF Enthusiast
 
TriggerFinger's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: USA
Posts: 12,250
OS: XP SP3, PCLinuxOS2007, Win 7 Ultimate


Send a message via MSN to TriggerFinger Send a message via Yahoo to TriggerFinger

If that is the case try a system restore. Similar issue can be found here http://www.techsupportforum.com/f10/...wn-300378.html

TriggerFinger is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:53 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts