Go Back   Tech Support Forum > Security Center > Virus/Trojan/Spyware Help > Resolved HJT Threads

AVG stopped working - virus?

This is a discussion on AVG stopped working - virus? within the Resolved HJT Threads forums, part of the Tech Support Forum category. Running Firefox on Vista. After downloading something small today i got the messages: "AVG core scanning module - server part


 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-14-2012, 06:22 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
OS: Vista sp1



Running Firefox on Vista. After downloading something small today i got the messages:

"AVG core scanning module - server part has stopped working" then something like:
"Microsoft has encountered an error click to close this program"

Closed, but the downloaded item was not present/available. After trying again i found i could access the download by waiting a bit without closing, but only if i retrieved the download to the desktop immediately. Its possible an earlier download may have been suspect, but i have no evidence of this.

Looked into security center, updated AVG database. Still same prob. with downloads.

Found i could not visit AVG | AntiVirus and Internet Security | Virus Protection - redirecting back to google....?

After closing the AVG tray icon, i found i could no longer start any AVG processes (same message). Sucessfully uninstalled AVG (by using the program manager). Tried to reinstall AVG (version 8.1) from my original exe but same message as above after extraction.

Managed to get the 'AVG removal tool' (32 bit) (had to download from some mirror site) but also get the same message as above when run.

Downloaded and installed Spybot search and destroy successfully, updated and ran a scan but nothing much as far as i can see. 22 cookies it didnt like. Deleted them.

I'm still unable to visit AVG | AntiVirus and Internet Security | Virus Protection using either firefox or internet explorer, both redirect to the google page and the same with many other urls linked to avg and other antivirus sites eg avast, cnet etc. Currently i have no antivirus protection, although it seems as if downloads are now working OK. Any ideas?

__________________
fixalot is offline  
Old 09-16-2012, 12:38 AM   #2
Security Team
Moderator, Analyst
Rangemaster, TSF Academy
 
amateur's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: here & there and everywhere
Posts: 14,796
OS: XP Win7 Ubuntu 10.10



Hello and welcome to TSF.

We want all our members to perform the steps outlined in the link given below, before posting for assistance. There's a sticky at the top of this forum, and
Quote:
Having problems with spyware and pop-ups? First Steps
a link at the top of each page.

Please follow our pre-posting process outlined below.

NEW INSTRUCTIONS - Read This Before Posting For Malware Removal Help - Tech Support Forum

After running through all the steps, you shall have a proper set of logs. Please post them in a new topic, as this one shall be closed.

If you have trouble with one of the steps, simply move on to the next one, and make note of it in your reply.

Please note that the Virus/Trojan/Spyware Help forum is extremely busy, and it may take a while to receive a reply.
__________________

amateur is offline  
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
~*~Mixed Bag of Problems~*~
Hi, everyone! I have had a lot of problems with my computer lately and I'm hoping someone would be able to help me out. The most pressing issue right now is that my e-mail is sending out Spam links when I'm not even on my computer. The first time it happened, I changed my password, but tonight the...
TabbyCat725 Virus/Trojan/Spyware Help 156 07-09-2012 07:50 PM
XP behaving weirdly!!!!
Hello I am having some problems with my xP and its behaving weirdly. This problem started after having bluescreen of death so i reinstalled my xp and formatting my harddisk. 1st: I recently used a software to check my system specs it told me my processor is intel pentium II 2503 MHz, but i bought...
arko17 RAM and Power Supply Support 25 06-21-2011 01:55 AM
Request for assistance cleaning up/out virus & bad image errors
Hi there. With the hope someone may be able to navigate me through a fix to restore this laptop to its pre "Windows XP Recovery" virus state, and the further hope I've not frustrated the solution process going too far ahead solo, here goes... My laptop is a newer Dell running Windows XP (I...
dagtagit Resolved HJT Threads 74 06-14-2011 05:40 PM
dwm.exe / csrss.exe / conhost.exe?
I am trying to clean up this computer for a friend - unfortunately someone else has already been messing around with it and trying to sort it out (I found various cleanup programs on the desktop) but to no avail. As far as I can see/have been told the symptoms have been - Hiding all documents...
lm03929z Resolved HJT Threads 20 05-09-2011 03:42 PM
Virus Removal Assistance Requested
I am helping my Fiances cousin with her desktop. She told me she thought she had a virus (or malware) and she definitely does. It appears she's infected with the "Windows Restore" virus (or malware). I have ran DDS and attached what I could. I would run GMER on the machine both in safe mode and...
tigerfansince84 Resolved HJT Threads 13 04-26-2011 06:56 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:06 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts