Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

Windows XP Automatic Mute Problem

This is a discussion on Windows XP Automatic Mute Problem within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. When I press the left control button (only the left one), my sound automatically mutes. It is the windows Master


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-19-2007, 12:04 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
OS: XP



When I press the left control button (only the left one), my sound automatically mutes. It is the windows Master Volume that is being muted. If I leave the master volume control open I see that the checkbox "Mute All" becomes filled when i press the control button. I would like to disable this shourtcut key feature and I have so far been unable to find any way to do so in the volume options. Any help with this problem would be greatly appreciated.

__________________
toobs123 is offline  
Old 07-20-2007, 03:51 AM   #2
TSF Enthusiast
 
POADB's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: United Kingdom
Posts: 6,553
OS: XP SP2



This may be a setting on your keyboard software (if you have keyboard software installed) or a setting on your sound card.

Can you describe both to us, please? Somehow the CTRL key has been assigned this shortcut function, and this must have been done with some type of software associated with one of the above pieces of hardware.

__________________
POADB is offline  
Old 07-20-2007, 07:00 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
OS: XP



The problem was in the keyboard. I plugged in a different keyboard and the CTRL button no longer muted. After trying the new one, I plugged the old one back in. Now caps lock opens up a search bar and CTRL still mutes. I must have activated some sort of hotkey feature on the keyboard. Thanks a lot for the help. I'll just check the keyboard manual to see how to disable the hotkeys. Once again, your help is greatly appreciated.
__________________
toobs123 is offline  
Old 07-21-2007, 05:14 AM   #4
TSF Enthusiast
 
POADB's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: United Kingdom
Posts: 6,553
OS: XP SP2



It figures.
__________________
POADB is offline  
Old 08-03-2008, 11:39 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
OS: XP



I'm having the exact same problem, only I don't have another keyboard to use while I fix it. It started a couple weeks ago when I noticed the sound disappearing in WoW while using the wardrobe function. I'm using a Microsoft Internet keyboard and don't have any keyboard software installed. I've been using this keyboard and with WoW for months before it happened.
__________________
feralkoala is offline  
Old 12-07-2008, 07:27 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
OS: Windows Vista 64bit Sp1



Quote:
Originally Posted by feralkoala View Post
I'm having the exact same problem, only I don't have another keyboard to use while I fix it. It started a couple weeks ago when I noticed the sound disappearing in WoW while using the wardrobe function. I'm using a Microsoft Internet keyboard and don't have any keyboard software installed. I've been using this keyboard and with WoW for months before it happened.
I had the same problem with my K-Board and I fixed it the old fashion way, I banged my keyboard against my desk and voiala! problem solved.

__________________
Madreric is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HijackThis Log File - Edifiz
Hi - There seems to be a problem in my computer of late ie it started from past 2-3 days. I was working on my yahoo msgr n added couple of 'friends' ... Suddenly the msgr stopped running giving some error. When i started the Ymsgr again i got a msg at the bottom of my screen 'system registry...
edifiz Resolved HJT Threads 39 07-23-2007 04:01 PM
New Malware.z (first time poster)
Hi there, my McAfee virus scan has detected the Trojan New Malware.z in C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\iksysflt.sys on my pc. It's been detected a couple of times and quarantined but never completely removed. Can anyone please advise how to remove it permanently and what harm it's done already. ...
Silent M Resolved HJT Threads 12 03-19-2007 08:43 PM
Internet explorer infections, due to son on malicious site.
Hello, Well I will try to be descriptive as possible in the issues and how they came to be. Additionally, I have followed all steps in the "pre-post" with the exception of Updating Windows. The reason being, I cannot go to windows update through mozilla and if I open internet explorer ... my...
DemoWhat Resolved HJT Threads 41 10-27-2006 09:45 PM
My Hijack files...what a mess!
My AOL Spycatcher found "Trojan.win32.dialer.hc" and deleted it. I came on here to read about it and make sure it was all gone and when I went to, per your instructions: HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Internet Settings/Zone Map/Domains" all kinds of garbage folders...
Fieldmouse Inactive Malware Help Topics 63 09-25-2006 08:33 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:52 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts