Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support


Windows Explorer Settings not being saved....

This is a discussion on Windows Explorer Settings not being saved.... within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, all... I'm having a strange problem... My windows settings, such as my taskbar position, toolbars....etc. aren't being saved... I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-06-2004, 01:30 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12
OS: Windows XP


Twisted

Hello, all...

I'm having a strange problem...
My windows settings, such as my taskbar position, toolbars....etc. aren't being saved...

I have all the latest updates, for everything, I run winXP (home), Graphics: Intel 8485G/GL/GE/PE/GV.

I've also run a virus scan (Avast!), and adware/spyware scans ( Both Spybot S&D and Ad-Aware), returned no results.

I am also an administrator, incidentally, this problem is only on my user account... as the other 2 user accounts register changes just fine.

Any and all help, or suggestions is greatly appreciated.

Thanks in advance
Hotmail[Mike] is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-06-2004, 09:06 AM   #2
Registered Member
 
cyclic's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Chester
Posts: 193
OS: XP PRO


delete these registry keys (they will be recreated on rebooting) and your settings should stay put for you.

HKCU_ software\microsoft\windows\shellnoroam\bagmru

and the one next to it
HKCU _software\microsoft\windows\shellnoroam\bags
delete both and reboot, test your settings.

These are where all your personal touches are saved but are notorious for failing in their duty, deleting them forces a recreate next boot with default values, now changes you make will stick thereafter.
cyclic is offline  
Old 07-06-2004, 09:28 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12
OS: Windows XP


Hmm... I deleted the entries and restarted, but the problem remains...


Thanks for your help, much appreciated.
Hotmail[Mike] is offline  
Old 07-07-2004, 01:05 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12
OS: Windows XP


[Bump]
Hotmail[Mike] is offline  
Old 07-07-2004, 02:14 PM   #5
Registered Member
 
Chimowowo's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Up North
Posts: 80
OS: Windows XP Pro


Just recreate the profile if it's the only one having it. Login to a profile that works (has to have admin rights)

Browse to the documents and settings, and rename the documents folder for your profile (I usually do <username>.bak)
then reboot and login to the username that has the problem. Windows will rebuild it.
Test to see if it works fine then

Then log out, and back into the first username and copy the files from the backup to the new username.

That should restore all files and data. Settings will be lost though (you will probably have to reset up your email program, but all the emails will still be there, and more things like that)

Let me know if you don't want to do that, or if it doesn't work.
If it works when windows rebuilds it, then doesn't when you restore the files then there is a specific file that's causing the problem.
Chimowowo is offline  
Old 07-08-2004, 08:27 AM   #6
Registered Member
 
cyclic's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Chester
Posts: 193
OS: XP PRO


Are you sure you deleted the correct keys as this usually solves that problem. I've never known it not to.
cyclic is offline  
Old 07-12-2004, 12:24 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12
OS: Windows XP


I'm sorry for not replying, but for some reason I couldn't access this site... I think it has something to do with ZoneAlarm. Anyhoo,
Quote:
Are you sure you deleted the correct keys as this usually solves that problem. I've never known it not to.
Yep, I deleted exactly the ones you said to delete. But it still didn't work, I even went back and did it again, but still no luck.

@Chimowowo: Thanks, I did that, and it worked.

Though I haven't transfered all the files back yet... as 23 Gigs will probably take a hefty amount of time to copy :)

I did, however have one small problem, I cannot set a custom desktop background, I could only use the default solid 'fill.' do you know why this could be?

This one's totally random, but would anyone know where firefox stores user info? All my settings are lost (but that's to be expected, sinced I just wiped out my user acct ;)) and I'd like to get them back, without having to set them all over again, it could take awhile.

Thanks for all your help guys, I appreciate it more than you know.
Hotmail[Mike] is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:57 AM.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2015, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts

 

Partially Powered By Products Found At Lampwrights.com