Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

Startup programs not running, programs not opening

This is a discussion on Startup programs not running, programs not opening within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi. a while ago I used msconfig to remove some programs that automatically on startup but now I have noticed


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-10-2007, 04:27 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
OS: XP



Hi. a while ago I used msconfig to remove some programs that automatically on startup but now I have noticed that close to all of my services and startup programs have stopped loading on startup even though they are all checked in the msconfig window. I have tried rebooting in diagnostic startup but I haven't been able to fix it. I used the admin tools to set some services to run automatically but it doesn't help Steam, Norton, and my other programs to run and many services revert to manual startup. I also cannot run any programs, the only ones that seem to work are norton scan and firefox. Wizards and the system restore tool won't open, I don't know what to do

__________________
Jdpigeon is offline  
Old 03-10-2007, 08:13 PM   #2
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,471
OS: Windows 8.1


Try and use Start up CPL to add the files back to start up

To use start-up CPL

Click Start
>Control panel
>>Double click on 'Start up'

When that is open go through the tabs and add the programs you want to load on start up

__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is offline  
Old 03-11-2007, 07:15 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
OS: XP


I tried that but the programs still won't open, I'm pretty sure the problem isn't the programs not automatically trying to open on startup but something stopping them from opening. Nortonscan doesn't work in normal mode but I did one in safemode for any trojans and it dind't find anything. I don't have any system restores before this point and I'm thinking of just reinstalling xp.
__________________
Jdpigeon is offline  
Old 03-11-2007, 07:17 PM   #4
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,471
OS: Windows 8.1


Does anything at all load on start up?
__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is offline  
Old 03-11-2007, 07:31 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rhode Island
Posts: 198
OS: Windows XP Professional/Mac OSX


Send a message via AIM to _Icarus Send a message via Skype™ to _Icarus
You can simply restart all the programs loading by going back into MSCONFIG and reenabling a "Normal Startup." Can you even get to MSCONFIG?
__________________
_Icarus is offline  
Old 03-13-2007, 06:21 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
OS: XP



I have tried almost everything in msconfig, I set it to 'normal' startup and still nothing loads. I think some services may be running but no programs, the lower right icon window is empty. I am going to try a reinstall of windows xp first then I will resort to more drastic measures, any suggestions? Once again, I'm pretty sure something on my harddrive is stopping certain programs from opening.
__________________
Jdpigeon is offline  
Old 03-13-2007, 11:38 PM   #7
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,471
OS: Windows 8.1



You could have a virus stopping them from opening

__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts