Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

[SOLVED] windows XP freeze but mouse still work need help

This is a discussion on [SOLVED] windows XP freeze but mouse still work need help within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi the problem is: Randomly XP (service packe 3 but also 1, 2 or nothing SP), new install or reinstalling


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-16-2009, 03:04 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
OS: winxp Sp3, MacOSX86



Hi the problem is:
Randomly XP (service packe 3 but also 1, 2 or nothing SP), new install or reinstalling from trueimage freeze: apps became slow, mouse works but i have to reset cause xp totally unservible.
I try installing MAC OSX ideneb the PC goes like a charm fast and never blocks itself !!!!!!!!!!
I try:
changed ddr memory bank (1x2 gb kingston pc6400), run memtest and so on (NO PROBLEMS) but continues freezing
changed Nvidia 8600 GT with ATI x1600 continues freezing
cpu test intel Q6600 (NO PROBLEMS) but continues freezing
cpu overclocked but still freeze also not O.C.
installed last BIOS on MOBO ASUS P5K continues freezing
changed the bootable HARD DISK with new one (for xp problems with pio mode for some errors) continues freezing
changed the ide disk cable continues freezing
the mobo has the jmicron controller set to IDE it controls 2 hard disk + are 2 other hard disk sata + 1 dvd sata
i set to AHCI reinstall xp but still freeze
one time cpu cooler (Zerotherm Nirvana 120) cable off and stops working but the cpu not stop temperature high for some minutes.
mouse USB ??
i have also 2 pci board for music DELTA 66 ( i try leave only one) but continues freezing
obviously scan pc with avira, f-secure and other antimalware NOTHING

please NEED help i don't know what is the problems DESPERATE.
now i'm working with MACOSX86 but i need XP to make music
NIK

__________________
nikketrikke is offline  
Old 03-17-2009, 02:59 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
OS: winxp Sp3, MacOSX86



Hi i try to provisory mode F8 and the pc goes right, then i restart windows and disability many services and all the apps strarting at boot, the pc goes right so there is a conflict between application i have to discover .
i think of hardware problem but there is a conflict software problem.
hope to solve.

__________________
nikketrikke is offline  
Old 03-17-2009, 07:16 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
OS: winxp Sp3, MacOSX86



I think i've solved the problem is ACRONIS TRUEIMAGE and his startup file like trueimage Monitor and so on , they freeze my system.
The difficulty to find is that when i reinstall new OS the first thing is install trueimage (to backup my os image) and so the problems are at beginning.!!!!
__________________
nikketrikke is offline  
Old 03-17-2009, 07:17 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
OS: winxp Sp3, MacOSX86



in my others PC with windows xp trueimage goes right but with my asus p5k and jmicron not.
__________________
nikketrikke is offline  
Old 03-17-2009, 11:33 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
OS: winxp Sp3, MacOSX86



ECXUSE ME PROBLEM NOT SOLVED xp goes in PIO MODE and SLOW SLOW!!!!
__________________
nikketrikke is offline  
Old 03-20-2009, 05:12 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
OS: winxp Sp3, MacOSX86



OK now i solved think can help someone:
I turn the jmicron in bios as RAID (not IDE: previous it set as ide cause i have 2 ide disk the first with OS bootable) start windows xp: it discovers new drives but give me error to install IDE channel then i have downloaded the last rev of jmicron drivers, install them and all is allright,
previous i can't install jmicron drivers because the the audio pop and cracks when moving mouse but now with newer drivers also that problem solved.
__________________
nikketrikke is offline  
Old 05-14-2009, 10:25 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
OS: winxp Sp3, MacOSX86



THIS IS THE REALLY SOLVED SOLUTION: i try PC for 2 months without freeze :
" i boot from sata drive instead of ide drive , no freezing anymore......."
ide only for data not for OSes

__________________
nikketrikke is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:35 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts