Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

[SOLVED] Sudden weird propblem with Windows display and font

This is a discussion on [SOLVED] Sudden weird propblem with Windows display and font within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. I would be very grateful if someone could give me some insight on the problem I have. This morning when


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-10-2011, 12:09 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 45
OS: Windows 7



I would be very grateful if someone could give me some insight on the problem I have.

This morning when I turned on the computer, I had an unpleasant thing - although everything worked well before I went to bed, this morning is totally different story!

Here is the screenshot -

My guess is that somehow fonts have changed, but I don't get how did they changed on it's own! Other than the display, everything seems to work fine! Anyone have an idea of the possible cause?

Thank you very much for your time and help!!

__________________
Xul666 is offline  
Old 06-10-2011, 12:20 AM   #2
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 28,222
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


Right click a blank space on the Desktop/Properties/Appearance. follow these instructions (approach #3)

spunk.funk is offline  
Old 06-10-2011, 12:45 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 45
OS: Windows 7



spunk.funk, thanks a lot for the link! I have tried the step twice, but no luck! Still have a weird font! :-(
__________________
Xul666 is offline  
Old 06-10-2011, 12:52 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 45
OS: Windows 7



I checked the fonts in Control Panel folder, and there are only 4 of them - all of them are Gothic type, which are showing on the system/Desktop!
__________________
Xul666 is offline  
Old 06-10-2011, 12:52 AM   #5
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 28,222
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


Well you can also choose a different Theme for Windows.
spunk.funk is offline  
Old 06-10-2011, 01:03 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 45
OS: Windows 7



I've changed the theme, but still the same thing! I have, also, installed the Arial font in the font folder, however it has disappeared once I've restarted the computer...

If none of this worked, is it maybe time for the Windows reinstall?
__________________
Xul666 is offline  
Old 06-10-2011, 01:09 AM   #7
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 28,222
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


Right click a blank space on the Desktop/Properties/Appearance. Make sure Default Font size is Normal. Press Effect make sure every box is checked except the 2nd and 3rd box from the top. Go to the Settings tab Advanced. Make sure DPI Setting is set to Normal.
spunk.funk is offline  
Old 06-10-2011, 01:16 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 45
OS: Windows 7



Thanks for the help! Just checked that, but still nothing - same weird font stayed. :-(
__________________
Xul666 is offline  
Old 06-10-2011, 01:52 AM   #9
Registered Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 45
OS: Windows 7



Just tried that, but still no changes!
__________________
Xul666 is offline  
Old 06-10-2011, 08:36 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 45
OS: Windows 7



Update - I have taken the computer to the tech support service, they found some ugly virus (like me, they really don't know how did it got there), which deleted all the fonts and registry files, but they managed to restore all the files and fix the bug!

spunk.funk thanks for your advices and time!!!
__________________
Xul666 is offline  
Old 06-10-2011, 01:11 PM   #11
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 28,222
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


You are welcome! The virus removal would have been my next suggestion. Please mark this thread Solved in the Thread Tools at the top.

spunk.funk is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lets try this one more time
Hello, Randomly after I start my computer (I'm probably connected to the internet too) windows shoots up "Generic Host for Win32 processes has encountered an error and needs to close". After that I receive svchost.exe - Application Errors (The instruction at "0x001a6f64" referenced memory at...
TheCommonUser Inactive Malware Help Topics 21 06-12-2011 10:10 AM
Aggravating Google Redirect Virus on Wife's Computer
my wife's laptop suddenly is getting the redirect on google searches. i know this is one of your common problems to fix. i had the same problem on my computer about a year ago and your help was the only way i got rid of it on my computer. this computer runs updated version of webroot securities....
scott1nc Inactive Malware Help Topics 36 04-20-2011 04:27 AM
Need Help on startup listStartupList report, 11/04/2011, 10:10:33 StartupList version
StartupList report, 11/04/2011, 10:10:33 StartupList version: 1.52.2 Started from : C:\Documents and Settings\amy\My Documents\Downloads\HijackThis.EXE Detected: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600) Detected: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702) * Using default options * Including empty and...
leerobert Virus/Trojan/Spyware Help 2 04-15-2011 08:27 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:39 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts