Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

Proxy Server setting via Group Policy

This is a discussion on Proxy Server setting via Group Policy within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi all We have just installed Websense Software for Internet Filtering. We now want to point all our 250+ PCs


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-10-2007, 10:26 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 19
OS: XP professional, SP2



Hi all

We have just installed Websense Software for Internet Filtering. We now want to point all our 250+ PCs to the Proxy Server. Rather than doing this individually on each PC, I understand this can be done via Group Policy (GP). I have identified that in the UserConfig, under Windows Settings\Internet Explorer Maintenance\connection you can select Proxy Settings. Here I enable Proxy, set the Proxy IP and to use the same proxy for all addresses.
On saving and assigning the GPO to the workstation, it fails to apply the settings. However, if you manually set the options under the Tools\Connections Tab within IE6 it works fine.

We are running Server 2003 with XP Workstaions (Sp2) with IE6. All fully patched.

Anyone got any ideas!!!!!

Dave:

__________________
wishyboy is offline  
Old 09-10-2007, 12:05 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 35
OS: XP SP2



You can make that change in your default domain policy
under the user configuration.
It should work withou applying it to workstations.
Since you are making the change apply to users....no workstations
are needed to be specified.

__________________
BigDaddy13 is offline  
Old 09-11-2007, 03:25 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 19
OS: XP professional, SP2



Hi BigDaddy13

Thanks for the reply. I have tried this and all works great. Saved me loads of time and work.

I was trying to set it at the Workstation OU but for some reason, this never worked, even though I was making the same settings.

Anyway, jobs a good'n.

Thanks for your assistance
__________________
wishyboy is offline  
Old 08-14-2008, 04:13 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
OS: Vista SP1



Does anybody have an idea how to set the same GPO for Firefox?
__________________
Dubl D is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 06:00 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts