Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

Media Test failure, check cable; Exiting PXE ROM

This is a discussion on Media Test failure, check cable; Exiting PXE ROM within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. basically I few weeks ago my laptop got Dropped. and ever since then this error has Popped up. ''media test


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-24-2012, 10:33 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 197
OS: Windows 7



basically I few weeks ago my laptop got Dropped.

and ever since then this error has Popped up.
''media test failure check cable''

then a few seconds later the laptop start's up.

but today when i turned my laptop on it said
''PXE-E61 : media test failure check cable
PXE-M0F : Exiting PXE ROM. ''

Then it would stay on that screen and not load up.

I have read some topics about this on the internet and some are saying that your hard drive is Basically broke. and other say you can try a repair disk.

I have Alot of Important File on there which accumulates to 3 years Work and Some Other important Documents. if there anyway of Getting the Files onto an External hard drive or anything?

__________________
pandaaa is offline  
Old 05-24-2012, 11:05 AM   #2
Moderator - Microsoft Support Team
 
Join Date: Jun 2010
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 2,359
OS: XP SP3, Windows 7 SP1



That error message is typical of a failed or failing hard drive and the fact that the laptop had a recent fall tends to confirm this. The BIOS attempts to boot from the hard disk which fails and then tries the next device in line which is often the network. Since booting from the network is possible only under very specific conditions this too fails. Lacking another boot device it then issues the message and gives up the boot.

You should have done a backup immediately after the incident. Actually you should always have a backup of important files. If the files are of particular importance (as yours appear to be) they need 2 or more backup copies. Having a single copy of important files is asking for trouble.

Others can give advice on data recovery, if it is possible. Nothing is certain with data recovery.

__________________
LMiller7 is offline  
Old 05-24-2012, 11:07 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 197
OS: Windows 7



i have a Product Recovery Disk which i got with my laptop from TOSHIBA

but when i load it up it says it will delete all my files. im sure there's a way i can just Repair it?
__________________
pandaaa is offline  
Old 05-24-2012, 11:25 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 197
OS: Windows 7



i have been testing some things in the BIOS and whenever i Put the DVD/CD drive first it comes up with this Message but if i change it so something else is first all i get is a Black Screen with a White line in the TOP left corner.

is this something todo with my DVD/CD drive?
__________________
pandaaa is offline  
Old 05-24-2012, 11:29 AM   #5
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 52,356
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



Hi if you remove the cd\dvd drive and boot does it do the same,worth trying to test also backing up before you go any further would be a wise move http://www.google.co.uk/url?sa=t&rct...PDDDATtnes2AAA
that is one way to save data
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 05-24-2012, 11:39 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 197
OS: Windows 7



i cant even get onto my laptop. DO i need to?
__________________
pandaaa is offline  
Old 05-24-2012, 11:50 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 43
OS: XP



When this happens, I take out the laptop drive.

I place it into the proper SATA or IDE USB dock, or enclosure, and plug it into another computer. Or I may place the drive itself into another computer if you have the right adapters.

I then work on the hard drive this way, and copy off what I can.

I also IMAGE the drive if backup software will allow it.

From this point, I may try the manufactures repair utilities, depending on the brand of drive you have. (WD, Seagate, etc)
I have had success this way. You may lose "some" files when a portion of the drive is damaged.

If successful, CHKDSK /R afterwards.

Then again, the drive may be totally crashed, and you lost everything.

It's best to have someone to help you if you don't have the experience. Sometimes the steps can be different depending on what happens throughout the process.

I have even resorted to a program called HDD Regenerator. It does NOT repair hard drives for real, but it temporarily sometimes can repair sectors long enough to get the data off.

Typically once a drive is failing, it only gets worse until dooms day.
__________________
ronxp2000 is offline  
Old 05-24-2012, 12:03 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 197
OS: Windows 7



could i place it into the computer im using now?
__________________
pandaaa is offline  
Old 05-24-2012, 12:11 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 43
OS: XP



Yes if you have the proper adapters or enclosures, as I listed in my response.
__________________
ronxp2000 is offline  
Old 05-24-2012, 12:14 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 43
OS: XP



Some SATA laptop drives have the same SATA connection as a desktop, most do.

In this case, no additional hardware is needed so long as your desktop supports SATA also.

Then again, if the drive is damaged to bad, the drive may not even show up.
__________________
ronxp2000 is offline  
Old 05-24-2012, 12:42 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 197
OS: Windows 7



well i put it into my desktop and the screen was just black with a white Line in the top left.
__________________
pandaaa is offline  
Old 05-24-2012, 01:09 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 43
OS: XP



You are adding it has a SECONDARY drive correct?

It will NOT BOOT. It can merely be used as a DATA drive only.
__________________
ronxp2000 is offline  
Old 05-24-2012, 01:13 PM   #13
Management Team Networking
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oregon
Posts: 15,407
OS: Vista/Win7



Point here pandaaa is you are trying to recover your files. You do this by attaching the drive to a bootable system and you use THAT system to access the files on the laptop drive.

If the bootable system does not see the drive its dead with no recovery.

We all had to learn how important it is to backup our information from such an experience.
Wand3r3r is offline  
Old 05-24-2012, 01:30 PM   #14
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 197
OS: Windows 7



im going to buy a SATA docking station and see if that works.
__________________
pandaaa is offline  
Old 05-24-2012, 02:40 PM   #15
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 43
OS: XP



One like this is what I use

it's cheap, simple, and works great

Newegg.com - KINGWIN EZD-2535U 2.5" & 3.5" Black USB 2.0 SATA Hard Drive Docking Station w/One Touch Back Up

__________________
ronxp2000 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with network
So for the past three days i have been experiencing slow internet on my wireless n netgear, the wireless works...somewhat, but when i try to connect to the router via cat 6 ethernet cable it gives me this "default gateway is not available" which sucks becuase i use for ps3 and it isn't able too...
msandusky001 Networking Support 1 04-23-2012 03:23 PM
Losing connection to wifi but roomates don't
Hello my name is Olivier if have this weird problems that everytime that I try to connect on the wifi using my pc... it crashes... but in a weird manner let's say i'm playing a game (heroes of newerth or dota) I can't input any command, i can't move my character and a disconnection icon is...
grooz13 Networking Support 13 03-19-2012 08:31 AM
BOOT MGR & MEDIA TEST FAILURE CHECK CABLE
Please let me know how to fix my problem in missing operating system and MGR IS MISSING PLUS MEDIA TEST FAILURE CHEK CABLE,
santo6361 Hard Drive Support 2 02-15-2012 06:40 PM
can connect dir 615 with adsl modem
hi guys, recently i got a dlink dir 615 router from a friend. i'm using adsl modem now. i want to connect the modem to the router so that i have a wireless at home for my laptop and iphone. i have follow the step in the router manual but it did not work. i just cannot conect to the router page...
agni115 Modems/Cable/DSL/Satellite 15 02-08-2011 10:36 AM
win7, vista refuse to boot
All was fine. So i shut the system down so i could replace the cpu heatsink. Go to start back up, and windows (7) is BSODing on me. Like a bad technician, i have restart enabled *sigh* so I go to boot menu, and select my vista drive. And it just sits at a black screen. So i'm logged in on...
magnethead Windows 7 Support, Windows Vista Support 20 01-11-2011 12:58 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:55 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts