Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

McAfee problem due to corrupted or missing DAT file

This is a discussion on McAfee problem due to corrupted or missing DAT file within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a habit of scanning every single file I download. Lately, though, my virus scanner (McAfee 8.7i) doesn't want


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-16-2010, 03:50 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
OS: Windows 7



I have a habit of scanning every single file I download. Lately, though, my virus scanner (McAfee 8.7i) doesn't want to scan any file I download. There's an error message popping up that says the scan can't be done because of a missing or corrupted DAT file (I download .zip and torrent files, if that's of any relevance) and that I have to reinstall the product. It started around last night, and it's been like that for every single file I download - and I downloaded these files from the usual places I download from. If it's related, my on-access scanner starts as Disabled during startup even if it's not supposed to be (I put the scanner on Enable, reboot, and it's still like that). I'm thinking of running checkdisk and a virus and spyware scan first. Any thoughts?
Edit: That error message works for the On-demand scanner as well, so I can't do a virus scan.

__________________
twinklebat is offline  
Old 07-19-2010, 01:37 PM   #2
Windows Tech Team
 
Join Date: Jul 2010
Location: SA
Posts: 1,921
OS: DOS 3.3



You can try to manually update the McAfee DAT files. Here is the web document to do this:

https://kc.mcafee.com/corporate/inde...ent&id=KB51679

If your virus definitions are corrupt or missing then McAfee will be disabled on startup. Because you use torrents there is a good chance you might be infected with a virus and that could be the reason your DATs are missing or corrupted.

You should read this in connection with torrents:
http://www.techsupportforum.com/f50/...ng-305923.html

If manually updating the DATs does not work then you just might have a virus in which case you should post a query in the Virus/Malware Section here:
http://www.techsupportforum.com/f50/

But read this before posting
http://www.techsupportforum.com/f50/...lp-305963.html
__________________
AlbertMC2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:18 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts