Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

Icons won't show on initial start up

This is a discussion on Icons won't show on initial start up within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, when I booted my pc up a few days ago, it booted up completely but stopped at the end.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-01-2012, 01:17 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
OS: windows xp



Hello, when I booted my pc up a few days ago, it booted up completely but stopped at the end. I could see my wallpaper but no icons or taskbar. I couldn't do anything so I rebooted the pc and it booted up perfectly fine. All the icons appeared. I have to do this everytime I boot-up. So I was wondering, what could be causing the loss of icons on the first boot up and why do they appear when I restart?
I did a system restore a few days ago, but this did nothing only cause problems with my Avast Antivirus which I had to uninstall and reinstall.
My computer works fine apart from this little hiccup on initial start up.
Any advice would be appreciated.

__________________
Pixie515 is offline  
Old 03-01-2012, 04:40 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 28,802
OS: Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX

My System


when you have a blank desktop, you can press CTRL+ALT+DEL and start the Task Manager/File/New (Run) and type explorer.exe this should bring up your desktop.
spunk.funk is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accessing Server on Wireless Network
I am trying to set up my router to access my server on a wireless network. What do I enter as the MAC address and my IP? I get either MAC address invalid or IP not in range... Thanks for your help!
BrentC Networking Support 2 03-07-2012 12:12 AM
Lost partitions on external HDD
Hi! I have a 1 TB Acomdata external hard drive with three partitions. Windows was only recognizing one partition, but is now recognizing 2 out of 3. I have tried this external drive on my desktop (Vista Home Premium) and on my netbook (Windows XP) with the same results. :banghead: Here's what...
JustFiona Hard Drive Support 2 03-02-2012 08:12 AM
Outgoing mail over 1mb hangs up!
I use windows XP and Ootlook 2003 for e-mail. I seem to have no problem receiving e-mail of any sizeup to as large as 15MB. However, it is very time consuming and difficult to me send out anything approaching 1MB or greater. AT&T claims it is an Outlook issue and not a restriction on outgoing...
dave1512 Microsoft Office support 0 03-01-2012 12:04 PM
[SOLVED] Multiple LAN cards on Windows XP
Hi there! I am working on my college project. I have 4 computers with 3 LAN cards (1 onboard + 2 PCI) installed on each of the machines. One of the machines run Windows Server 2008 and other 3 run Windows XP. I am trying to simulate routing on these desktops. I have connected all the machines in...
dashingncool Networking Support 8 03-01-2012 10:11 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:33 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts