Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

Dell Dimension 4700....No Sound!!!

This is a discussion on Dell Dimension 4700....No Sound!!! within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a Dell Dimension 4700. I recently installed Windows XP Professional onto, instead of Windows XP Home Edition, that


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-09-2006, 08:20 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
OS: Windows XP



I have a Dell Dimension 4700. I recently installed Windows XP Professional onto, instead of Windows XP Home Edition, that it had originally came with. After installing it, there was no sound at all. This happened once before while my computer was under warranty, and the Dell Customer Service Agent that I chatted with sent me to www.driverguide.com to download a driver to fix the problem. But I cannot find the name of the file I downloaded. Does anyone know how I can restore the sound to my computer. Listed below is whatever information I could find on Dell's website about my sound card. Thanks!
"CARD (CIRCUIT), MULTI-MEDIA, AUDIO, SB0413"
"Analog Devices ADI 198x Integrated Audio"

I have tried downloading the driver from Dell.com, and running a PC scan from Dell.com, the driver does not work, and the Scan detects no problems. Any information that I've searched for on the internet don't seem to apply to my problem. I'd appreciate any help!

__________________
YamahaSC is offline  
Old 07-10-2006, 06:33 PM   #2
TSF Team Emeritus
Microsoft Support
 
Geekgirl's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pennsylvania
Posts: 15,124
OS: XP Home SP3 x3 /XP Pro SP3/Vista Ultimate SP2/Win7 Pro 64-BIT


Did you do an upgrade or format and do a clean install?

__________________
Geekgirl is offline  
Old 07-11-2006, 01:25 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Skagit County
Posts: 15
OS: XP Pro


Send a message via ICQ to boburke Send a message via AIM to boburke Send a message via MSN to boburke Send a message via Yahoo to boburke Send a message via Skype™ to boburke
Wow.... That is crazy how they sent you to driverguide for your driver.... Senseless.

Here is your driver, http://support.dell.com/support/down...&fileid=122481
__________________
boburke is offline  
Old 07-11-2006, 02:40 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Skagit County
Posts: 15
OS: XP Pro


Send a message via ICQ to boburke Send a message via AIM to boburke Send a message via MSN to boburke Send a message via Yahoo to boburke Send a message via Skype™ to boburke
Grrr... I really wish I could edit or delete my ignorant post.

For some reason I can edit my second post, not the first.
__________________
boburke is offline  
Old 07-11-2006, 06:05 AM   #5
Moderator Hardware Team
 
koala's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Posts: 21,303
OS: Win7-64

My System

boburke, the edit button is only active for 30 minutes after you post.

Thanks for the driver link

__________________

watch?v=CBVFpYN0iNo
koala is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:25 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts