Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

audio device on high definition audio bus missing for xp pro on lenovo t61 pc

This is a discussion on audio device on high definition audio bus missing for xp pro on lenovo t61 pc within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. On my lenovo T61 I just installed windows xp and there are quite a few drivers missing that i am


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-25-2008, 02:03 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: originally vista now xp pro service pack 2



On my lenovo T61 I just installed windows xp and there are quite a few drivers missing that i am looking for. I found what I thought was the solution to the audio problem here: http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=MIGR-67816
but it didn't seem to work. Since I don't have internet on the computer i just switched to xp, I downloaded what was on that website onto a usb drive and then installed it on the computer I'm trying to fix. It still says that I am missing the "audio device on high definition audio bus". Shouldn't the file at the above link take care of the problem? Anyone know where I could find the driver I need?

__________________
jake1234 is offline  
Old 08-25-2008, 02:12 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Madcatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jackson, MI
Posts: 1,929
OS: XP/7/Server 2008

My System


bad thing about IBM's website is they sometimes post more than one driver. Look through the list to see if there are anymore audio drivers for Xp listed.

I could look, but IBM's site needs the unit type in order to look for drivers/manuals. 4 diget number on the white sticker on bottom of the laptop. for example

- ThinkPad R61(type):
- 7732, 7733, 7735, 7736, 7737, 7738, 7742
- 7743, 7751, 7753, 7754, 7755
- 8914, 8918, 8919, 8920, 8927, 8928, 8929
- 8942, 8943, 8944, 8945, 8947, 8948, 8949

those are laptop types that IBM uses, am sure you noticed that on the page you linked :)

__________________
Madcatz is offline  
Old 11-15-2008, 09:43 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
OS: XP



I am having the same issue on my T60...Lenovo/IBM's site has no working solution I have found. Any other options for me? pitiful...but please!
__________________
ShrinkManOS is offline  
Old 11-15-2008, 11:01 AM   #4
TSF Enthusiast
 
Riskyone101's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago, IL.
Posts: 4,410
OS: XP Pro SP3, MCE 2005 sp3, Vista Ultimate SP2, Windows 7 Ultimate

My System


Do you have sp3 installed? MUAA high definition Driver from microsoft
__________________
Riskyone101 is offline  
Old 11-16-2008, 02:45 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: originally vista now xp pro service pack 2



I found the solution a while back actually. All of the drivers you need are offered here:
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...IGR-67853.html

Sometimes, for me it would say I'm missing a driver, but then if I restart the computer, sometimes a few times, it usually fixes the problem. Its easiest to download the internet drivers first so you can quickly download the rest of them. I would contact lenovo if theres any other problems.
__________________
jake1234 is offline  
Old 02-10-2010, 07:23 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
OS: Windows 7 Ultimate



Install XP service pack 3 then rerun the audio driver install... OR

If you don't want SP3 installed first install this http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-68974 then rerun the audio driver...

__________________
Inebrius is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:57 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts